«Αλκυόνις». Από Κινηματογράφος – θέατρο | Με ποια παράσταση ανοίγει Αυλαία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι  Θεατρικές Σκηνές ανακοίνωσαν προ ημερών ότι στο θεατρικό τους επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό όχημα, μαζί με το Παλλάς και το Ήβη, ανήκει πλέον και για την επόμενη δεκαετία ο ιστορικός κινηματογράφος “Αλκυονίς”.

Ο κινηματογράφος Αλκυονίς στην οδό Ιουλιανού 42 στην Αθήνα, χαρακτηρίστηκε πρόσφατα μνημείο, μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), σύμφωνα με την οποία “αποτελεί χώρο ιδιαίτερα αξιόλογο για την παραγωγή και διάθεση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, άμεσα συνδεδεμένης με τη συλλογική μνήμη και την υψηλή πολιτιστική παραγωγή, καθώς και αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ιστορίας του τόπου”.  Λειτούργησε από το 1968  έως το 1990 ως ανεξάρτητο κέντρο δημιουργίας  και επανιδρύθηκε το 2014με τον ίδιο χαρακτήρα.

Οι Θεατρικές Σκηνές θα προχωρήσουν σε πλήρη ανακαίνισή του σε επίπεδο τεχνικού και θεατρικού εξοπλισμού, με απόλυτο σεβασμό στον χαρακτήρα και την ιστορική του αξία, ώστε να υποδεχτεί ξανά το κοινό τον Οκτώβριο του 2019 με το εμβληματικό και διαχρονικά συμβολικό θεατρικό έργο  του Σωτήρη Πατατζή “Μεθυσμένη Πολιτεία”  σε διασκευή  της Έλσας Ανδριανού και σκηνοθεσία του ταλαντούχου Άρη Τρουπάκη. Η Μεθυσμένη Πολιτεία, μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη, στη ΕΡΤ το 1980, σε σκηνοθεσία Άρη Λυχναρά, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Το τραγούδι των τίτλων ερμήνευσε η Άννα Βίσση, ενώ η σειρά έπαιξε σε επανάληψη από το κρατικό κανάλι περισσότερες από 8 φορές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.