Eurovision: Η Κατερίνα Ντούσκα, ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του «Better Love»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Κατερίνα Ντούσκα, ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του τραγουδιού «Better Love», με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Τελ Αβίβ.

H Ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Katerine Duska θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision, την Τρίτη 14 Μαΐου.

Το «Better Love», είναι ένα δυναμικό mid tempo τραγούδι ευρωπαϊκού χαρακτήρα σε μουσική των Katerine Duska, Leon of Athens & David Sneddon και στίχους των Katerine Duska & David Sneddon. Την παραγωγή του κομματιού, η οποία πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στο Λονδίνο, ανέλαβε ο Phil Cook.

Βρείτε την Katerine Duska στα social media:

http://www.instagram.com/katerineduska

http://www.facebook.com/katerineduska

http://www.youtube.com/katerineduska

https://open.spotify.com/artist/40tNdcLMkz7RoHcykLSNwB

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά με Έλληνες γονείς,  η Κατερίνα σπούδασε κλασσική κιθάρα στη μουσική ακαδημία και τραγούδησε με την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής, Ελένης Μελισσίδη, που την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Σπούδασε και ερμήνευσε arias και lieder των Verdi, Mozart και Schubert, καθώς και πιο μοντέρνο ρεπερτόριο, όμως τελικά την κέρδισαν πιο σύγχρονες επιρροές.
Άρχισε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει και πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013, μέσα από την επιτυχία του “One In A Million”. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “EMBODIMENT”, σε δικούς της στίχους και μουσική.

{youtube}4jex53H1YTc{/youtube}

Πολλές φορές έχει πει ότι στην Ελλάδα μένει από επιλογή και είναι ο τόπος που επέλεξε να κάνει καριέρα. Σε δύσκολες συνθήκες διαλέγει αυτό που την εκφράζει και απεχθάνεται τις ταμπέλες καθώς πιστεύει ότι η μουσική δεν έχει όρια.
Καλλιτέχνις χαμηλού προφίλ η Κατερίνα Ντούσκα  αισθάνεται ευνοημένη από την μέχρι σήμερα καριέρα της και τα βήματα που έχει κάνει. Παρόλο που σπούδασε νομική δεν έχει ποτέ φανταστεί τον εαυτό της να κάνει δουλειά γραφείου. Η περιπέτεια της μουσικής είναι αυτή που την κάνει να εκφράζεται και να προχωρεί προσωπικά και επαγγελματικά.
Η Κατερίνα λατρεύει την ποπ μουσική και πιστεύει ότι στην Ελλάδα η έννοια της ποπ είναι μια ιστορία παρεξηγήσεων. Στο πρώτο της άλμπουμ στο “Embodiment” πολλοί έσπευσαν να παρατηρήσουν την ιδιαίτερη φωνή της και μερικοί μάλιστα έγραψαν ότι η φωνή της μοιάζει με της Amy Winehouse. Η βραχνή ιδιαίτερη, ζεστή φωνή της, με τη χαρακτηριστική soulful χροιά, την έκανε με το «καλημέρα» αναγνωρίσιμη στον κόσμο της ελληνικής μουσικής. Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Άλσος την παρουσίασε σαν μια από τις πιο ελπιδοφόρες περιπτώσεις του ελληνικού τραγουδιού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.