Google Doodle: 30 χρόνια Παγκόσμιος Ιστός

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Google αφιερώνει το doodle της 12ης Μαρτίου 2019 στην επέτειο του ίντερνετ. Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται από τη δημιουργία του Παγκόσμιου Ιστού, γνωστού ως «World Wide Web», που έμελε να αλλάξει τον κόσμο.


 

 

Δημιουργός του είναι ο Βρετανός Τιμ Μπέρνερς Λι, ο οποίος ανέπτυξε το δικό του παγκόσμιο σύστημα διακίνησης πληροφοριών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών CERN στην Ελβετία, τη δεκαετία του ‘80.

Το όνομα που έδωσε στην εφεύρεσή του ο ίδιος ο Λι είναι World Wide Web, όρος γνωστός στους περισσότερους από το “www”.

Αυτό που οδήγησε τον Λι στην εφεύρεση του Παγκόσμιου ιστού ήταν το όραμά του για έναν κόσμο όπου ο καθένας θα μπορούσε να ανταλλάσσει πληροφορίες και ιδέες άμεσα προσβάσιμες από τους υπολοίπους.

Το 1993, ο Λι και το CERN ανακοίνωσαν ότι ο κώδικας που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του διαδικτύου θα είναι ελεύθερα διαθέσιμος για χρήση από οποιονδήποτε.

Αυτή η επινόηση του Τιμ Μπέρνερς Λι μεταμόρφωσε τον κόσμο, αφού άλλαξε τα στάνταρ όχι μόνο στην ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και σε θέματα της καθημερινότητας, όπως διακίνηση και εμπόριο αγαθών, εκπαίδευση, ταξίδια, ενημέρωση, χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Είναι αυτή που πραγματικά άνοιξε το Διαδίκτυο σε πολύ ευρεία μάζα χρηστών, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.