Ο δολοφόνος είχε σχεδιάσει και άλλες επιθέσεις…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εφιαλτική ημέρα για όλη την ανθρωπότητα η σφαγή 49 ανθρώπων  στη Νέα Ζηλανδία.Στο ημερολόγιο του 28χρονου δολοφόνου Μπρέντον Τάραντ βρέθηκε αναφορά  από σύνθημα λευκών υπερεθνικιστών που προέρχεται από τον «Αγών μου» του Χίτλερ όπου ζητούσε «να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά».

Ο Μπρέντον Τάραντ,  σύμφωνα με νεότερα στοιχεία έκανε «τουρνέ» σε χώρες, όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Βουλγαρία .Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας αναζητούν στοιχεία για την οικονομική άνεση του δολοφόνου ωστε να ταξιδεύει συνεχώς και ποιές ήταν οι επαφές του στα Βαλκάνια.

ο Τάραντ βρέθηκε στην Τουρκία στα διαστήματα 17 με 20 Μαρτίου του 2016 και 13 με 25 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

«Πιστεύουμε ότι ο ύποπτος ταξίδευδε σε τρίτες χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική» είπε στο TRT πηγή, αποκαλύπτοντας ότι και οι τουρκικές Αρχές «χτενίζουν» τις κινήσεις του και τις επαφές του στην Τουρκία.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση, οι βουλγαρικές Αρχές ξεκίνησαν εισαγγελική έρευνα για να εξακριβώσουν τα ακριβή κίνητρα της επίσκεψής του.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσάροφ δήλωσε ότι ο 28χρονος Αυστραλός είχε διαμείνει στη Βουλγαρία στο διάστημα 9 με 15 Νοεμβρίου του 2018.

Από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μλάντεν Μαρίνοφ ανέφερε ότι η έρευνα στοχεύει να αποσαφηνίσει «τα κίνητρα» της επίσκεψης του Αυστραλού και τις ενδεχόμενες «επαφές με άλλα πρόσωπα».
Έφυγε από τη Βουλγαρία τη 15η Νοεμβρίου με πτήση για το Βουκουρέστι, όπου ενοικίασε ένα αυτοκίνητο για να επισκεφθεί την Ουγγαρία, διευκρίνισε ο ίδιος.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αυστραλός μετέβη στη νοτιοανατολική Ευρώπη: σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε επίσης επισκεφθεί, για σύντομο χρονικό διάστημα, τα Βαλκάνια το διάστημα 28ης-30ης Δεκεμβρίου του 2016, όπου ταξίδεψε με λεωφορείο στη Σερβία, στην Κροατία, στο Μαυροβούνιο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.