Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

H  Oλλανδική  αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη της επίθεσης στην Ουτρέχτη.

Πρόκειται για τον Γκιόκμεν Τανίς, έναν 37χρονο Τούρκο, που θεωρείται πως είναι ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην ολλανδική πόλη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε.

Τις ώρες που προηγήθηκαν, η αστυνομία έκανε εφόδους σε αρκετά σημεία, προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη της επίθεσης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα της επίθεσης. Οι αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αλλά παράλληλα εξετάζουν και άλλα σενάρια.

Συγγενείς του Τανίς δήλωσαν στο Anadolu ότι η επίθεση αφορούσε «οικογενειακά ζητήματα». Ο δράστης, ανέφεραν, πυροβόλησε έναν συγγενή του και στη συνέχεια όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν το θύμα. Παρόμοια πληροφορία μετέδωσε και η εφημερίδα Algemeen Dagblad, που επικαλούμενη έναν αυτόπτη μάρτυρα, ανέφερε ότι ο ένοπλος στόχευε μια γυναίκα μέσα στο τραμ και κατόπιν πυροβόλησε τους ανθρώπους που επιχείρησαν να την βοηθήσουν.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γκιοκμέν Τανίς έχει απασχολήσει πολλές φορές την αστυνομία, τόσο για μικρά όσο και για πιο σοβαρά αδικήματα. Ο 37χρονος, που έχει γεννηθεί στην Τουρκία, μεταξύ άλλων είχε εμπλακεί και σε επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2013, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTV Utrecht.

Στο μεταξύ, ντόπιος επιχειρηματίας που γνωρίζει τον Τανίς υποστήριξε ότι ο 37χρονος ήταν ύποπτος για σχέσεις με τον ISIS. Μιλώντας στο BBC ο επιχειρηματίας τόνισε ότι ο Τανίς που γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1981, στο παρελθόν είχε πολεμήσει στην Τσετσενία. Πρόσθεσε ότι πριν από λίγα χρόνια είχε συλληφθεί ως ύποπτος για διασυνδέσεις με τον ISIS, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. «Δεν ήταν ενεργό μέλος της τουρκικής κοινότητας στην Ολλανδία, ήταν μάλλον ερημίτης», σημείωσε.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.