Δικαιώθηκαν οι γιατροί του ΕΣΥ απο τα Πρωτοδικεία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, ,  από τα Πρωτοδικεία δικαιώνονται oi γιατροί του ΕΣΥ που είχαν προσφύγει για τον νόμο της κυβέρνησης του 2017, που καθόριζε τις αμοιβές τους, όπως και για άλλα ειδικά μισθολόγια. Για τους επαγγελματίες των ειδικών μισθολογίων αρχικά είχαν εκδοθεί οι αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχαν κρίνει ότι οι περικοπές στις αποδοχές τους μετά το 2012 είναι αντισυνταγματικές και είχαν υποχρεώσει την πολιτεία να τους καταβάλει αναδρομικά.

Τα αναδρομικά για γιατρούς του ΕΣΥ και άλλες κατηγορίες αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια μετρούσαν από το 2015 και μετά, όταν και εκδόθηκαν οι αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές στις περικοπές των μισθών τους  για μετά το 2012.

Η κυβέρνηση το 2017 με νέο νόμο καθόρισε εκ νέου τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ και άλλων κατηγοριών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια ψηφίζοντας τον νόμο 4472 του 2017.

Αυτόν τον νόμο προσέβαλαν εκ νέου γιατροί του ΕΣΥ υποστηρίζοντας, ότι τελικά οι καθαρές τους αποδοχές είναι μικρότερες και στην πραγματικότητα ο νόμος αυτός προσκρούει στο σύνταγμα και βέβαια δεν εφαρμόζει στην πράξη τις αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με το νέο κύμα προσφυγών των γιατρών (σ.σ έχουν προσφύγει αρκετοί αλλά αποφάσεις έχουν εκδοθεί για πολύ λίγους προς το παρόν), ο νόμος του 2017 κρίθηκε από τα πρωτοδικεία -και πάλι- αντισυνταγματικός, με αποτέλεσμα γιατροί ήδη να δικαιώνονται για τη διετία 2017- 2018 και να τους επιδικάζονται ποσά ως αναδρομικά από 19.000 ως και 24.000 ευρώ στον καθένα, ανάλογα με τον μισθό που παίρνουν και την προϋπηρεσία που διαθέτουν.

Η συνέχεια βεβαίως θα δοθεί στα δικαστήρια και δεν αποκλείεται η υπόθεση να φθάσει ως τον ανώτατο βαθμό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.