Πως μία ψεύτικη “είδηση” έγινε πρώτο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ | του Μιχάλη Ιγνατίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η κατάσταση των fake news έχει καταστεί μάστιγα και για τα παγκόσμια και βεβαίως και για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και συχνά, ακόμα και γνωστές έγκυρες ιστοσελίδες, και όχι μόνο οι «ψεκασμένες», πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης. Χθες, όλα, μα όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα είχαν πηχυαίους τίτλους με μία «είδηση» που έστειλε το ρωσικό πρακτορείο TASS το οποίο είχε ως πηγή το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και η οποία ανέφερε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, ως αντίποινα για την αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ επί των Υψιπέδων Γκολάν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, θα μετέτρεπε την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, έδρασε γρήγορα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ανακάλυψε  ότι τέτοια είδηση δεν υπήρχε, και ότι προφανώς το ρωσικό πρακτορείο έκανε λάθος μετάφραση στα ρωσικά του τουρκικού κειμένου του Anadolu.

Από τα ρωσικά το πήρε το Αθηναϊκό Πρακτορείο και απ’ εκεί και πέρα ήρθε το χάος. Το βράδυ το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγραψε τα εξής: «Στις εξαγγελίες του για αλλαγή καθεστώτος της Αγίας Σοφίας, για να εισέρχονται δωρεάν οι τουρίστες, επανήλθε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν: «Με ρώτησαν αν θα εξακολουθήσει να είναι επί πληρωμή η είσοδος στην Αγιά Σοφιά. Και τους απάντησα…περισσότερα ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.