Ψήφισαν την Αντιπολίτευση στην Τουρκία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία ψήφισαν την αντιπολίτευση.Ο Ερντογάν έχασε Σμύρνη,Αγκυρα, Αττάλεια ενω ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Κωνσταντινούπολη… Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι θα υποβληθούν προσφυγές στα εκλογοδικεία εναντίον των χθεσινών αποτελεσμάτων, όπου κριθεί ότι απαιτείται.

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν άλλες εκλογές για τεσσεράμισι χρόνια, αποκλείοντας το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανήγγειλε ότι θα προωθήσει τα απαραίτητα μέτρα σε επίπεδο υπουργείων και θεσμών ώστε το σύστημα διακυβέρνησης να γίνει πιο δυναμικό κι ότι θα εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε η οικονομία της Τουρκίας να γίνει πιο ανθεκτική έναντι επιθέσεων.

Στη 1 τα ξημερώματα και την ώρα που η μετάδοση των αποτελεσμάτων είχε «παγώσει», εμφανίστηκε στο «μπαλκόνι» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το καθιερωμένο διάγγελμα στο λαό μετά τις εκλογές. Ο Τούρκος πρόεδρος  αποφάσισε να… τραγουδήσει, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το «θολό» τοπίο στην Κωνσταντινούπολη.

Πρώτος στην Άγκυρα ήρθε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μανσούρ Γιαβάς με 50,3 έναντι 47,45 του Μεχμέτ Οζχασεκί του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Η Σμύρνη είναι η μόνη μεγαλούπολη όπου το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε αρκετά νωρίς. Νέος δήμαρχος θα είναι ο Μουσταφά Τουντς Σογιέρ με 58% έναντι 38% του Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί.

.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.