Υπό παραίτηση ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εν αναμονή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, αναμένεται η παραίτηση σήμερα Πέμπτη, του γενικού γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.  

Η παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, είναι βεβαία καθώς στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στην οποία παρευρέθηκε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου.   Στις 12:15 στη συνάντηση προσήλθε ο κ. Νίκος Καραβίτης, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για τη θέση του γ.γ. εσόδων πριν από περίπου ένα χρόνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα εσόδων η παραίτηση η οποία θα κατατεθεί εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Βρυξέλλες και η τρόικα είναι ήδη ενημερωμένες για την αποχώρηση του γενικού γραμματέα Εσόδων.

Κυβερνητικά στελέχη δεν αιφνιδιάζονται από την επικείμενη παραίτηση καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους τα σύννεφα στις σχέσεις της κυβέρνησης και της γενικής γραμματείας Εσόδων είχαν εμφανιστεί εδώ και καιρό και τελευταία άρχισαν να βαραίνουν.

Ο κ. Θεοχάρης τον τελευταίο καιρό ένιωθε να μην έχει την στήριξη της κυβέρνησης και να μετατρέπεται σε «εύκολο στόχο» καθώς μετακυλίονταν σε αυτόν η ευθύνη πολιτιών αποφάσεων της της ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της ένιωθε ενοχλημένη από κάποιες πρωτοβουλίες του γ.γ. Εσόδων που εκτιμά ότι της επέφεραν πολιτικό κόστος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.