To project “Dretta” του Βασίλη Γιασλακιώτη στο Μπάγκειον

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μπάγκειον φιλοξενεί το μουσικό σύμπαν του Dretta το Σάββατο 6 Απριλίου.

 

Ο Βασίλης Γιασλακιώτης, εμπνευστής του project Dretta, συνεργάζεται κάθε φορά με διαφορετικούς μουσικούς θέλοντας έτσι να δώσει ιδιαίτερο χρώμα στις συνθέσεις του οι οποίες έχουν ως αφετηρία το κρητικό μουσικό ιδίωμα και προορισμό την αυτοσχεδιαστική βάση της σύγχρονης modal jazz.

Εκτός από τα επτά κομμάτια του πρώτου του δίσκου, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017,θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνθέσεις και επιλεγμένα διασκευασμένα κομμάτια εμπλουτισμένα με παραδοσιακό χρώμα και ενορχηστρωμένα σύμφωνα πάντα με την αισθητική του Dretta.


Ανδρέας Αρβανίτης – Κρητική λύρα/Μαντολίνο

Αποστόλης Γιασλακιώτης – Ηλεκτρική κιθάρα/εφέ

Λάμπρος Παπανικολάου – Κόντραμπάσο

Βασίλης Γιασλακιώτης – Τύμπανα/Sampling

Feat. Ευγενία Πανταζόγλου – Γκάιντα / Κλαρίνο / Φλάουτο


Γιώργος Μπισδίκης  – Ηχοληψία

Κώστας Ματίκας – Φωτισμοί



Ο Bασίλης Γιασλακιώτης γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην κρητική λύρα στη μουσική σχολή του Σπύρου Σηφογιωργάκη από όπου αποφοίτησε 6 χρόνια μετά. Στη συνέχεια διδάχτηκε τύμπανα στο Ηράκλειο όπου και συμμετείχε σε διάφορα σχήματα ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα τύμπανα στο Modern Music School της Αθήνας με άριστα. Συνεργάζεται με δημοφιλείς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής και συμμετάσχει σε γνωστά σχήματα τζαζ, ροκ και παραδοσιακής μουσικής καθώς και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις.


Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Είσοδος με ελάχιστη συνεισφορά 5 ευρώ

Τηλεφωνική κράτηση: 6936877477 & 6980756248

Αυστηρή ώρα προσέλευσης ένα τέταρτο πριν την ώρα έναρξης.

Παραγωγή: AFRICANASTRONAUT

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.