Σήμερα το Euroworking για την Ελλάδα….

Facebook
Twitter
LinkedIn
Στη σημερινή συνάντηση, η Ελλάδα αναμένεται να διατυπώσει το αίτημα για αποπληρωμή μέρους του δανείου του ΔΝΤ

Ύστερα από μέρες ηρεμίας, η ησυχία των Βρυξελλών «σπάει» σήμερα με ένα EuroWorking Group που θα συζητήσει το μεσημέρι για τον κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου που πρέπει να λάβει αποφάσεις σε σχέση με το πόσο φιλόδοξος θα μπορούσε να είναι αυτός ο προϋπολογισμός.
Στη σημερινή συνάντηση, η Ελλάδα αναμένεται να διατυπώσει το αίτημα για αποπληρωμή μέρους του δανείου του ΔΝΤ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθεί και το υπόλοιπο σχέδιο του οικονομικού επιτελείου.

Επιπλέον, τις Βρυξέλλες απασχολεί η ενεργοποίηση από την πλευρά των ΗΠΑ του Helms-Burton Act στην Κούβα, νόμου που έχει «παγώσει» από την Ουάσινγκτον για να μην θιγούν οι σύμμαχοί της. Ο νόμος ανοίγει ένα «παράθυρο» για δυσμενή μεταχείριση των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κούβα. Με ανακοίνωσή της, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση επιφυλάσσεται να κάνει χρήση των μέσων που έχει στην διάθεσή της για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, μεταξύ άλλων και σε σχέση με τα δικαιώματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και τη χρήση του καταστατικού δεσμεύσεων της ΕΕ». Με άλλα λόγια, ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ-ΗΠΑ μαίνεται με μικρές περιφερειακές μάχες προς το παρόν.

πηγή:ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.