Ψηφίζεται σήμερα το πακέτο παροχών…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σήμερα,η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις καθώς  και το πακέτο παροχών (στο οποίο περιλαμβάνεται και η 13η σύνταξη), που θα ενσωματωθούν ως τροπολογία στο εν λόγω νομοσχέδιο. Σήμερα εκτός απροόπτου ξεκινάει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και την Τετάρτη θα γίνει νόμος του κράτους. Τα μέτρα αναμένεται να τύχουν ευρείας πλειοψηφίας αφού χθες και ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα.ύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις σε όλο το πακέτο, από τις 120 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία έως και το πακέτο παροχών για «13η σύνταξη» και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και σε κάποια τρόφιμα που ήταν στον υψηλό συντελεστή 24%, στο 13%.

Οι όποιες αλλαγές προκύψουν θα έχουν ως αφετηρία να διορθωθούν κάποιες αδικίες ή να γίνουν τεχνικά πιο ευέλικτες ή ακόμη και να εξευμενιστεί η τρόικα σε κάποιο βαθμό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αν θα δοθεί η «13η σύνταξη» σε αυτούς που έχουν λάβει προσωρινή σύνταξη. Η κυβέρνηση λέει ότι θα δοθεί και μένει να δούμε πως αυτή θα υπολογιστεί.Το πλέον πιθανό σενάριο είναι να υπολογιστεί με βάση που λαμβάνει κάποιος τώρα και μελλοντικά όταν θα βγει η οριστική σύνταξη να γίνει ο όποιος συμψηφισμός προκύψει. Για την 13η σύνταξη ίσως υπάρξουν και άλλες διορθωτικές κινήσεις δεδομένου ότι υπάρχουν αδικίες με το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι. Όπως έχουμε τονίσει ότι προφανώς είναι άδικο κάποιος με 500 ευρώ σύνταξη να λαμβάνει 500 ευρώ, και κάποιος με 510 να λαμβάνει 350 ευρώ.

Και στις 120 δόσεις υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως παρατηρηθούν βελτιώσεις προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι στην ρύθμιση ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία και σε κάποιες άλλες μπορεί το σύστημα να γίνει πιο αυστηρό, για την Εφορία προκειμένου να γίνει περισσότερο δίκαιο και να μην επιβραβευτούν οι κακοπληρωτές.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά την Παρασκευή θα ανοίξει η εφαρμογή με τις 120 δόσεις, ενώ την Δευτέρα 20 Μαΐου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η 13η σύνταξη.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την ένταξη στην ρύθμιση για την τακτοποίηση οφειλών λήγει για την μεν Εφορία στις 30 Ιουνίου για τα δε ασφαλιστικά ταμεία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.