Χουλιαράκης: Ας μας εξηγήσει τις αντιρρήσεις του ο κ.Στουρνάρας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στις χθεσινές δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.

Μετά τον υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, που απάντησε χθες με ειρωνικό τρόπο στον Γ. Στουρνάρα μετά τη δήλωση-παρέμβαση του τελευταίου ότι «δεν θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παροχές εκτός από όσες περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό», ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, δίνει τη δική του απάντηση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον καλεί να διευκρινίσει πώς οδηγήθηκε στα σχετικά συμπεράσματα.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει 4,1% του ΑΕΠ πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2019, υπερβαίνοντας έτσι το στόχο κατά 0,6% και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό περιθώριο, υπογραμμίζει σε δήλωσή του (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο κ. Χουλιαράκης και εξηγεί ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη αποτυπώνεται στον πίνακα 4 του Προγράμματος Σταθερότητας, όπως κατατέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Απριλίου.

«Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, αλλά και τη συμβολή σε ένα νηφάλιο διάλογο, είναι, νομίζω, απαραίτητο να διευκρινισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, αν τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται, αφορούν το σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης -στη βάση του οποίου άλλωστε υπολογίζεται το πρωτογενές αποτέλεσμα- ή απλώς τον κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και αν είναι εκπεφρασμένα σε ταμειακή ή δημοσιονομική βάση», καταλήγει ο Γ. Χουλιαράκης.

Είχε προηγηθεί το καυστικό σχόλιο του υπουργού Οικονομικών στο twitter

 

 

Ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.