Και δεύτερο πακέτο ανακούφισης για τους πολίτες…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέο πακέτο θετικών µέτρων προανήγγειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, εάν υπάρξει δηµοσιονοµικό περιθώριο Λίγο προτού ξεκινήσει τον νέο κύκλο περιοδειών του στην περιφέρεια µε σταθµούς τη Ρόδο, τη Λαµία και την Κοζάνη (στην καρδιά της Μακεδονίας) ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απευθυνθεί και πάλι στον ελληνικό λαό µέσω Βουλής αυτήν τη φορά, παρουσιάζοντας τα µέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησής του.

Ηταν µία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να επαναλάβει αυτό για το οποίο προϊδέασε από την πόλη της Αρτας αλλά και κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη: ότι δηλαδή προς το τέλος του χρόνου και πριν από την κατάθεση του προϋπολογισµού στη Βουλή, εφόσον υπάρξει το δηµοσιονοµικό περιθώριο, θα έρθουν και νέες ελαφρύνσεις «για τους πολλούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε µάλιστα ότι είναι «χαρούµενος» για την ψήφιση των θετικών µέτρων αλλά και αισιόδοξος για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει εκ νέου τις εθνικές εκλογές, προαναγγέλλοντας νέες ελαφρύνσεις την επόµενη τετραετία. Σηµειωτέον πως το προηγούµενο βράδυ από το Αιγάλεω κατά την οµιλία του χτύπησε η καµπάνα κοντινής εκκλησίας, κάτι που έκανε τον πρωθυπουργό να σχολιάσει χαριτολογώντας πως «είναι σηµαδιακό».

Το Μέγαρο Μαξίµου επενδύει πολιτικά στη ρύθµιση των 120 δόσεων για χρέη σε Εφορία και ασφαλιστικά ταµεία αλλά και στην ψήφιση του νέου πακέτου κοινωνικών µέτρων, θεωρώντας ότι όχι µόνο στηρίζει τη µεσαία τάξη και τους πιο αδύναµους, αλλά συγχρόνως εµφανίζει την προγραµµατική «γύµνια» της Νέας ∆ηµοκρατίας, η οποία κατά τους κυβερνώντες υπόσχεται… ιδιωτικοποίηση της δηµόσιας υγείας και επταήµερη εργασία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.