Ο Γιάννης Χαρίσης τραγουδά Γιώργο Κριμιζάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τραγούδια του Γιώργου Κριμιζάκη, ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Χαρίσης, δίνει το παρόν του με το άλμπουμ «Ο Γιάννης Χαρίσης τραγουδά Γιώργο Κριμιζάκη».

Πρόκειται για ένα cd, που αποτελείται από 11 τραγούδια σε μουσική και στίχους του σπουδαίου Γιώργου Κριμιζάκη αλλά και του Γιάννη Αργύρη. Τραγούδια παλιά, αγαπημένα.  Συμμετέχει η Τζήνα Καλομοίρη.

Τα τραγούδια του Γιώργου Κριμιζάκη, πάντα διαχρονικά και σε όλα τα μουσικά είδη, του απέδωσαν δώδεκα χρυσούς δίσκους και πλατινένιους δίσκους. Έλαβε μέρος σε πέντε φεστιβάλ τραγουδιού αποκτώντας ισάριθμα βραβεία Στο θέατρο έγραψε την μουσική σε 30 και πλέον παραστάσεις, πρόζες και επιθεωρήσεις συνεργαζόμενος με πολλούς πρωταγωνιστές του θεάτρου.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μουσικός (πιανίστας) στην μπουάτ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ του Γιάννη Αργύρη, στην Πλάκα. Ο Γιάννης Αργύρης του έδωσε στίχους και τον παρότρυνε να συνθέσει, διακρίνοντας το ταλέντο και τις ευαισθησίες του νεοεμφανιζόμενου μουσικού. Έτσι και έγινε. Εκτός από τις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, ο Γιώργος Κριμιζάκης εμφανίστηκε σε πολλές ακόμα μπουάτ της Πλάκας μια και το Νέο Κύμα, εκεί έπαιρνε σάρκα και οστά.Στα “Ταβάνια” στην “Αυλαία” στην “Παράγκα” και σε πολλές άλλες.

Στην μπουάτ ΤΑΒΑΝΙΑ, που την είχε τότε ο ηθοποιός Νίκος Καζής, συνεργάσθηκε με επώνυμους καλλιτέχνες του Νέου Κύματος όπως η Μαρίζα Κώχ και ο Γιάννης Πάριος ο οποίος ξεκίνησε την ίδια εποχή πλάι στον Γιώργο Κριμιζάκη. Τον πρώτο του δίσκο τον ηχογράφησε το 1969 με ερμηνευτή τον Κώστα Βενετσάνο και ήταν το τραγούδι «ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ» που έμελλε να γίνει πολύ μεγάλη επιτυχία.. Το τραγούδι αυτό το τραγούδησαν σε πολλές εκτελέσεις, διάφοροι καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους είναι ο Γιώργος Μαρίνος, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Τέρρης Χρυσός και πολλοί άλλοι ακόμα καλλιτέχνες.



{youtube}Pg_dEv_3rBw{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.