Τι συμβαίνει με τις 120 δόσεις…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γιατί δεν μπορούν  να ενταχθούν  στις 120 δόσεις  όλοι οι φορολογούμενοι…Γιατί κατά το παρελθόν ήταν… συνεπείς στις οφειλές τους Πρόβλημα  έρχεται για χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι έκαναν το λάθος να έχουν εντάξει στην πάγια ρύθμιση των δώδεκα δόσεων παλαιές οφειλές και τις ενέταξαν εμπρόθεσμα.

Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες ναι μεν ήταν συνεπείς όμως τώρα δεν μπορούν να μπουν στις 120 δόσεις. Θα έπρεπε δηλαδή να είναι ασυνεπείς και να περιμένουν να λήξουν οι παλιές τους οφειλές για να τις βάλουν στις 12 δόσεις και να μπορούν σήμερα να τις εντάξουν στις 120.

Ο οικονομικός συντάκτης Σπύρος Δημητρέλλης παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ένα σχετικό παράδειγμα το οποίο έχει ως εξής:

«Το περασμένο οικονομικό έτος ένας φορολογούμενος είχε μία οφειλή στο εκκαθαριστικό του 5.000 ευρώ. Ο εν λόγω φορολογούμενος προχώρησε σε εμπρόθεσμη ρύθμιση των 5.000 ευρώ σε δώδεκα δόσεις καταβάλλοντας 430 ευρώ το μήνα. Αυτό το έκανε στις 30 Ιουλίου 2018. Αυτός, λοιπόν, ο φορολογούμενος δεν μπορεί να μπει στη ρύθμιση των 120 δόσεων».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.