Διακομματική συνεννόηση για την δικαιοσύνη ζητάει του Μαξίμου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν εκχωρεί το Μαξίµου την αρµοδιότητα ορισµού νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επεξεργάζεται πρόταση διακοµµατικής συνεννόησης. Ακόµη και µία συναινετική πρόταση προς την αξιωµατική αντιπολίτευση, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος για τις επιλογές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, υπάρχει στο τραπέζι της συζήτησης για το Μέγαρο Μαξίµου. Σε καµία περίπτωση, όµως, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει στις πιέσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να «παγώσει» η επιλογή νέων ανώτατων δικαστών, αντιτείνοντας πως µε βάση το Σύνταγµα και µέχρι τις εκλογές διατηρεί το σύνολο των αρµοδιοτήτων της.

Σηµειωτέον ότι για τη νέα δικαστική ηγεσία έχει γίνει ήδη προεργασία στη Βουλή, το θέµα έχει συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων και µάλιστα έχει διαπιστωθεί και ευρύτερη συναίνεση ως προς τα πρόσωπα που θα προταθούν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δηµήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι τις σχετικές αποφάσεις καλείται να πάρει το Υπουργικό Συµβούλιο, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τον χρόνο για τον οποίο έχει προγραµµατιστεί η συνεδρίασή του.

Μάλιστα, σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους», πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είχε δροµολογηθεί για σήµερα, Πέµπτη 29/5, συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου µε αντικείµενο ακριβώς την επιλογή των ανώτατων δικαστικών. Το Μέγαρο Μαξίµου αποδίδει την επιµονή της Νέας Δηµοκρατίας να µην είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτή που θα επιλέξει τη νέα ηγεσία στη ∆ικαιοσύνη σε απόπειρα χειραγώγησής της, τονίζοντας πως η χώρα έχει Σύνταγµα, έχει κυβέρνηση, έχει έννοµη τάξη που καθορίζει αρµοδιότητες, «ωστόσο µάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσµοί να µείνουν ακέφαλοι εν όψει εκλογών».

Την ίδια ώρα, αρµόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δεχτεί τη θέση της Νέας ∆ηµοκρατίας για ακινησία στο θέµα, υποδηλώνοντας πως η επίσηµη γραµµή είναι οι αλλαγές να γίνουν στο πλαίσιο της θητείας της παρούσας κυβέρνησης. Συγχρόνως διερωτώνται γιατί η Ν∆ ακολουθεί τον κ. Βενιζέλο και εκδηλώνει άγχος για τον ορισµό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, µε την επισήµανση: «Ποιον αλήθεια φοβούνται;».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε (Alpha 98.9) πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί κάτι, σχολιάζοντας µάλιστα πως το εάν χειραγωγείται η ∆ικαιοσύνη είναι διαφορετικό ερώτηµα από το εάν κάποιοι προσπαθούν να τη χειραγωγήσουν.
Πηγή:Εθνος.g.r.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.