Τι γίνεται με την επιλογή της ηγεσίας των δικαστών…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίµου τη ΝΔ, έπειτα από την απόρριψη της πρότασης που απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Στα «γαλάζια νερά» πνίγηκε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εκτονώσει την ένταση για το θέµα της επιλογής της ηγεσίας των δικαστών ζητώντας τη συναίνεση της Νέας ∆ηµοκρατίας. Μετά την απορριπτική απάντηση του αρµοδίου τοµεάρχη της Πειραιώς στην επιστολή του υπουργού ∆ικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, για αναζήτηση συναινετικής λύσης, η κυβέρνηση θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα προχωρήσει στην επιλογή της ηγεσίας της ∆ικαιοσύνης µε βάση τις προβλέψεις του άρθρου 90 του Συντάγµατος.

Συνδέει δε τη στάση της Πειραιώς µε τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της. Ως εκ τούτου τις επόµενες ηµέρες -ίσως και σήµερα- αναµένεται να συγκληθεί το Υπουργικό Συµβούλιο, µε αντικείµενο τις κρίσεις των ανώτατων δικαστικών λειτουργών στη βάση της προεπιλογής που έχει γίνει από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Το Μαξίµου προχώρησε σε αυτόν τον πολιτικό ελιγµό επιχειρώντας να πετάξει το µπαλάκι της ευθύνης στη Νέα ∆ηµοκρατία, όπως αποκάλυψε άλλωστε σε χθεσινό του αποκλειστικό ρεπορτάζ το «Εθνος».
Καλογήρου: «Ο Μητσοτάκης απέρριψε το προσκλητήριο ωριμότητας»

Το θέµα µπήκε στο τραπέζι της συζήτησης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ και χθες το πρωί ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία στον υπουργό ∆ικαιοσύνης να αποστείλει την επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να αποφευχθεί µία πολιτική σύγκρουση για έναν ευαίσθητο χώρο όπως αυτός της ∆ικαιοσύνης την ώρα που ατύπως η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Κύκλοι της Προεδρίας της ∆ηµοκρατίας διέψευδαν κατηγορηµατικά ότι υπήρξε παρέµβαση του Προκόπη Παυλόπουλου στο θέµα της επιλογής των δικαστών.

πηγη:Εθνος.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.