Περιπολίες εκπαιδευμένων αστυνομικών απο σήμερα….

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aπό σήμερα, Πέμπτη , ομάδες πάνοπλων αστυνομικών, έξι-επτά ατόμων,θα περιπολούν σε κεντρικά τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας

Η ομάδα αστυνομικών που για την ώρα είναι ολιγάριθμοι, κινείται σε διάφορα σημεία της πόλης με κλειστά φορτηγάκια. Αρχικά είναι στατικοί σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά σημεία ως επί το πλείστον, όπως την Ερμού, στους στύλους του Ολυμπίου Διός και την Πύλη Αδριανού, και ανά δύο ώρες θα αλλάζουν σημείο, όπως στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι. Αν και φέρουν βαρύ οπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα, αυτόματα όπλα) και επιβλητικοί οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, είναι προσιτοί σε πολίτες και τουρίστες.
Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έφερε αστυνομικούς από τα γραφεία στους δρόμους, είναι να αυξηθούν οι ομάδες αστυνομικών μέσα στους επόμενους μήνες (μέχρι και τον Οκτώβριο) και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

Οι αστυνομικοί κομάντο έχουν δημιουργηθεί για την αποτροπή έκνομων πράξεων αλλά και τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών στα ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης, υπηρετώντας το δόγμα Χρυσοχοΐδη για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη των φαινομένων ανομίας.

Σήμερα ,Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 9:00 το πρωί θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Η ημερήσια διάταξη προβλέπει:

1. Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
2. Επιλογή ηγεσίας Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης)
3. Ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει και λάβει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου την περασμένη Τρίτη, την ίδια ημέρα που ορκίστηκε υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.