Απειλές Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει ξανά το θερμόμετρο στην  Ανατολική Μεσόγειο.

Με σκληρό παζάρι προς την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει ξανά το θερμόμετρο στο γεωπολιτικό πόκερ της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε ότι υπήρξε συμφωνία για 20 μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ενώ την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι δεν θα κάνει πίσω στην ενεργοποίηση των S-400.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό η Ελλάδα τίθεται οριστικά εκτός του υπό σχεδίαση ρωσοτουρκικού αγωγού «Turkish Σtream». Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας διευκρίνισε ότι το ευρωπαϊκό τμήμα του αγωγού θα περάσει από τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Σερβία.

Όπως ανέφερε ο Θανάσης Αυγερινός το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Ρωσία δίνει χείρα βοηθείας στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι «οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την Τουρκία για την πραγματοποίηση γεωλογικών ερευνών στη Μεσόγειο».

Πάντως ο υπουργός δεν έγινε πιο συγκεκριμένος, ωστόσο αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Russneft σε ένα τεράστιο κοίτασμα στο Ζοχ της Αιγύπτου. Μάλιστα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας TASS αναφερόμενο στις δηλώσεις του υπουργού και στην περιοχή έγραψε γενικόλογα ότι υπήρχουν συνοριακές διαφορές μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Λιβάνουν. Παράλληλα ο Θανάσης Αυγερινός εκτίμησε ότι αυτό το γεγονός είναι ένα καμπανάκι για τη διπλωματία της Ελλάδας και της Κύπρου

 

Πηγή:ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.