Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Εύβοια…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εφιαλτική η  νύχτα  για την Εύβοια Ολοι περιμένουν το ξημέρωμα και την βοήθεια απο τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η πυρκαγιά έχει τρία μέτωπα τα οποία εκτείνονται στα 11,5 χιλιόμετρα! Λίγο πριν τις 11 το βράδυ σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατανιά. Το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών. Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν τα μεσάνυχτα τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία, μετά από σχετικό αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Προστασίας για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια.Τα ιταλικά αεροσκάφη, μαζί με τα ελληνικά, θα ξεκινήσουν την μάχη με τις φλόγες με το πρώτο φως της ημέρας.
φορεις απο συλλόγους και εθελοντές απο αλλους δήμους της ελλάδας.Αντίθετα, υπήρξε εμπλοκή με τα δύο αεροσκάφη που ζητήθηκαν από την Κροατία και έτσι η χώρα μας κατέθεσε ήδη νέο αίτημα προς την Ισπανία, προκειμένου δύο ακόμα αεροσκάφη να φτάσουν από εκεί.

Στην Ελλάδα,σήμερα, θα βρίσκεται  ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στις 9 π.μ. ο επίτροπος θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.