Φωτιά στην Κέρκυρα και στην Λέρο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι  στη Λέρο.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν 60 λουόμενοι  εγκλωβισμένοι σε παραλία οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κουλούκι-Μερικιά στο Λακκί της Λέρου. Ηδη κάτοικοι της περιοχής και κλιμάκια του Δήμου δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lerosnews, δόθηκε εντολή εκκένωσης σε κάποιες πτέρυγες του Νοσοκομείου Λέρου.
από τη φωτιά έχει κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία 50-60 πολίτες. Δεν κινδύνεψε κανείς τους και τελικά μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού.
Μεγάλη  φωτιά όμως  έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κρητικά Λευκίμμης στην Κέρκυρα με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης δυο γειτονικών χωριών. Η φωτιά άρχισε στις 15.15 από το Νεοχώρι στην Κέρκυρα, καίει αγροτικές εκτάσεις και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκτείνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 πεζετέλ, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ επιχειρεί και μια ομάδα πεζοπόρων. Ακόμη συνδρομή υπάρχει από δυο υδροφόρες και ένα βυτιοφόρο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.