Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή προς την ΝΔ Εργασθήκατε σκληρά για να έρθουν τα capital controls…

Facebook
Twitter
LinkedIn

O πρόεδρος του ΜεΡΑ25     Γιάνης Βαρουφάκης και πρώην υπουργός Οικονομικών του Σύριζα ,υπενθύμισε ,στη Βουλή,  ότι  την ευθύνη για την επιβολή των τραπεζικών λογαριασμών,την έχουν τα στελέχη της ΝΔ που με δηλώσεις του παρακινούσαν τους πολίτες να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες .

Στη συνέχεια υποστήριξε, μάλιστα, πως ο ίδιος έδινε ανένδοτο αγώνα,προκειμένου να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να περιοριστούν οι στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5%. Επεσήμανε, ακόμη, τον κίνδυνο για μεγάλη οικονομική ύφεση, για την οποία η κυβέρνηση δεν είναι προετοιμασμένη.

Επίσης ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε: «Κατανοώ την ανάγκη του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού να μιλούν για πράγματα που τους πονούν και θέλουν να επικοινωνήσουν. Και εμείς έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε για τα capital controls και για οικονομική λαίλαπα που έρχεται και δεν βλέπετε. Έρχεται μεγάλη ύφεση και είστε τόσο προετοιμασμένοι όσο και ο Αλογοσκούφης το 2008».

«Μας χαροποιεί να μιλάτε για το 2015» είπε σε άλλο σημείο αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο που σημαδεύτηκε από την διαπραγμάτευση που διεξήγαγε ο ίδιος και ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Μας χαροποιεί να μιλάτε εσείς για εκείνο τον ανένδοτο αγώνα να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να μείνει το πρωτογενές πλεόνασμα το πολύ στο 1,5% την ώρα που εσείς λέγατε τότε βάστα Γερούν.

Ήρθατε να θριαμβολογήστε για τα capital αλλά εργαστήκατε πολύ σκληρά για να έρθουν. Θυμηθείτε τις δηλώσεις των στελεχών σας που καλούσαν τους πολίτες να τραβήξουν τις καταθέσεις τους. Θυμηθείτε και τις ενέργειες του ανεκδιήγητου Στουρνάρα»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.