Για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tο υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει για την διαδικασία της επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου προκρίνονται οι Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Πηνελόπη Ζωντανού και Αγγελική Αλειφεροπούλου, ενώ επικρατέστερος για τη θέση του εισαγγελέα είναι ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλειος Πλιώτας. Θα προηγηθεί εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, ενώ η επικύρωση θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος άλλωστε με τη μη υπογραφή των σχετικών διαταγμάτων ακύρωσε τις επιλογές της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που ήταν η Ειρήνη Καλού για την προεδρία του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη για τη θέση της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου.

Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει τον διορισμό των Ιωάννη Λιανού, Καλλιόπης Μπενετάτου, Μαρίας Ιωαννίδου και Μαρίας Ιωάννας Ράντου στις θέσεις προέδρου, αντιπροέδρου και δύο τακτικών μελών-εισηγητών, αντίστοιχα, της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφού στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής η Ν.Δ. ψήφισε μόνη της τα μέλη που πρότεινε για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί επί τάπητος και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο σχετικά με το ζήτημα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης, ενώ θα συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.