Εκτακτο ΚΥΣΕΑ για το Μεταναστευτικό…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Τουρκία δείχνει και πάλι τα δόντια της στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών από τα παράλια της , στα νησιά του Αιγαίου.

Με κάθε τρόπο,ποτε μ’ απειλές και πότε παζαρεύοντας τις ψυχές των προσφύγων   άνοιξαν και πάλι τις πύλες εξόδου μεταναστών.

Στην Ελλάδα,το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά λύσεις μέσω της διπλωματικής οδού. για το μείζον και άλυτο ζήτημα του Μεταναστευτικού 550 πρόσφυγες έφθασαν χθες μόνο στην Μυτιλήνη.  Και πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου  Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), στις 11:00 σήμερα το πρωί  Σαββάτο 31 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του τον Tούρκο πρέσβη προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ροών μεταναστών από την Τουρκία η οποία κορυφώθηκε με τη μαζική άφιξη -άνω των 550 μεταναστών- στη Λέσβο, την Πέμπτη.

Ειδικότερα, στον Τούρκο πρέσβη, Μπουράκ Οζουγκερτζίν, ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας του 2016 και την ανάγκη να εφαρμόζει αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

Από πλευράς του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, ο τούρκος πρέσβης είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τις Αρχές της χώρας του και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην κοινή δήλωση και ότι η πολιτική της εν προκειμένω δεν έχει αλλάξει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.