ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το μεταναστευτικό…

Facebook
Twitter
LinkedIn

O ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, έπειτα από τα μέτρα δράσης που ανακοίνωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), ανακοίνωσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η «προσγείωση» της Νέας Δημοκρατίας στην πραγματικότητα για το προσφυγικό «θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια». Αναφέρεται σε έξι συγκεκριμένα σημεία, όπως είναι οι αστοχίες της σημερινής κυβέρνησης, τόσο με την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και με τη μη υλοποίηση δρομολογημένων προγραμμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η κατάργησή της εξέτασης σε δεύτερο βαθμό των αιτημάτων ασύλου «παραβιάζει κατάφωρα το Κοινοτικό Δίκαιο και τη Νομολογία» και σημειώνει ότι η Ν.Δ. «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η επίλυση του προσφυγικού είναι ο τερματισμός των πολέμων, η ενίσχυση των χωρών προέλευσης μέσα από μια ισότιμη συνεργασία με τις χώρες της Ε.Ε., η πραγματική καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, η πίεση στην Ευρώπη με κάθε τρόπο για δίκαιη κατανομή των προσφύγων».

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. από την πλευρά του σημειώνει ότι η κυβέρνηση παρουσίασε «γενικόλογα αλλά και αμφιλεγόμενα μέτρα για να χαϊδέψει τα  αυτιά του συντηρητικού ακροατηρίου της».

Όπως αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, «ενώ το πρόβλημα των νησιών είναι τώρα», η κυβέρνηση «ανακοίνωσε μέτρα με ορίζοντα τριετίας… Όσοι περίμεναν λύσεις, εισέπραξαν απογοήτευση», σημειώνει επίσης, προσθέτοντας ότι «το άμεσο μέλλον προβλέπεται ζοφερό και η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.