Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σήμερα, έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα γίνει αντιφασιστική πορεία από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι μέχρι τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στον Πειραιά. Οι εκδηλώσεις μνήμης  κορυφώνονται το απόγευμα
Οι γονείς του Παύλου θα είναι και φέτος στην πρώτη γραμμή της πορείας, την οποία διοργανώνουν φορείς, συλλογικότητες, σωματεία και αντιρατσιστικές οργανώσεις και όλοι μαζί θα στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού.

Ωστόσο η φετινή επέτειος θα είναι διαφορετική, αφού ήδη οι πολίτες καταδίκασαν με την ψήφο τους τη Χρυσή Αυγή, η οποία, μένοντας εκτός Βουλής, δεν θα μπορεί πια να υποδύεται το κόμμα προσπαθώντας να καλύψει αυτό που στ’ αλήθεια είναι: μια ναζιστική οργάνωση με εγκληματική δράση.

Σε αυτό συνέβαλε καταλυτικά ο αγώνας που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια παράλληλα σε δύο μέτωπα: αφενός στη δικαστική αίθουσα, όπου 130 μάρτυρες κατηγορητηρίου και 15 δικηγόροι πολιτικής αγωγής ανέδειξαν τα αδιάσειστα στοιχεία που στοιχειοθετούν το κατηγορητήριο, και αφετέρου στους δρόμους, όπου συνεχίζεται αμείωτη η δράση του αντιφασιστικού κινήματος απέναντι σε οποιαδήποτε φασιστική πρακτική.

Ο κοινός αυτός αγώνας ήταν το θέμα μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κερατσίνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παύλος Φύσσας – Killah P στην κατάμεστη αίθουσα του εργοστάσιου Καχραμάνογλου. «Η δίκη της Χρυσής Αυγής και η δράση του αντιφασιστικού κινήματος, καθοριστικοί παράγοντες στη συρρίκνωση της Χ.Α.», ο τίτλος της συζήτησης που συντόνισε ο Χρήστος Καραγιαννάκης (Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης) και είχε ομιλητές ανθρώπους με ξεχωριστή συμβολή στην κατάρρευση της Χρυσής Αυγής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.