Α Π Ε Ρ Γ Ι Α…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τράπεζες, σχολεία, δικαστήρια, και Μέσα Μεταφοράς, , κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.Ενω απο τις  10 το πρωϊ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται σε κλοιό διαδηλωτών.

Στάση εργασίας θα έχουν 12 με 3 μ.μ.  και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Η απεργία έχει κηρυχθεί με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Την απεργία προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Παράλληλα με την απεργία θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Στην Αθήνα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., ενώ το ΠΑΜΕ έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 10:30 π.μ.
Στην απεργία εργατοϋπάλληλοι και τραπεζικοί

Στην 24ωρη απεργία θα μετέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), όπως και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ). Ο ΟΤΟΕ μάλιστα με ανακοίνωσή του, ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τη Διαιτησία, να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία και να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους».

Από την πλευρά του ο ΕΚΑ ζητάει από την κυβέρνηση την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.