H κακοκαιρία άφησε πίσω της δύο νεκρούς…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δύο νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία,  από χτύπημα κεραυνού σε Ηλεία και Μεσσηνία και μεγάλες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες. Στην Ηλεία ένας 35χρονος εργάτης, που φέρεται να διέμενε σε πρόχειρο κατάλυμα μαζί με άλλους ομοεθνείς του, χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ εργαζόταν σε χωράφι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο υγείας Γαστούνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τραγωδία σημειώθηκε και στη Μεσσηνία, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα ένας άνδρας χτυπήθηκε επίσης από κεραυνό, ενώ βρισκόταν σε σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι  Κυπαρισσίας.

Η κακοκαιρία χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον νομό Ηλείας, προκαλώντας προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, ακόμη και μέσα στον Πύργο.

Στην πρωτεύουσα του νομού έχουν πλημμυρίσει δρόμοι και σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Αργυρόπουλος, το σημαντικότερο πρόβλημα καταγράφεται στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου υπήρξε εισροή υδάτων στο Τμήμα της Αιμοδοσίας.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, υπήρξε μεγάλη συσσώρευση υδάτων στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου και χρειάστηκε η επέμβαση των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, ώστε να βγουν με ασφάλεια οι μαθητές από το σχολείο.

Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπήρξαν πλημμύρες κυρίως στην περιοχή Λάπατο του Πύργου, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περίπου 35 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφηκαν και στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.