Σήμερα στη Βουλή η υπόθεση Novartis…

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Σήμερα καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας το αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην Αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis.

 

Η ημερομηνία εκδήλωσης της πρωτοβουλίας της πλειοψηφίας «κλείδωσε» σε προχθεσινή σύσκεψη στη Βουλή με το επικρατέστερο σενάριο να τοποθετεί τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο για την τριμερή με την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο του αιτήματος, που επιμελήθηκαν διακεκριμένοι ποινικολόγοι, «χτένισε» στην τελική του μορφή ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κατηγορητήριο -βάσει του οποίου η πλειοψηφία ζητά να παραπεμφθεί στην Προανακριτική ο κ. Παπαγγελόπουλος- είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον πρώην υπουργό. Μάλιστα, επιτελείς της ΚΟ της ΝΔ… δείχνουν προς τη μήνυση, που είχε καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα αδικήματα, για τα οποία θα ερευνηθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι η κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239 του ΠΚ ), η παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 του ΠΚ), η ηθική αυτουργία και η πρόκληση για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος (άρθρο 186 του ΠΚ).Βάσει των κατηγοριών, εξάλλου, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η άποψη της πλειοψηφίας είναι πως τα περιγραφόμενα αδικήματα δεν έγιναν επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του κ. Παπαγγελόπουλου, ως εκ τούτου δεν φαίνεται προς το παρόν να τίθεται θέμα επιστροφής του φακέλου στη Δικαιοσύνη, μολονότι τη συγκεκριμένη προσέγγιση υποστηρίζουν προβεβλημένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που τάσσονται κατά της όξυνσης του πολιτικού σκηνικού.
Κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ επικαλούνται, μάλιστα, τις καταθέσεις εν ενεργεία Εισαγγελέων, όπως ο Ιωάννης Αγγελής και η Ελένη Ράικου, αλλά και ανώτατων θεσμικών παραγόντων, όπως ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας για να συμπεράνουν πως «το κλίμα έχει βαρύνει πολύ για τον κ. Παπαγγελόπουλο» παραπέμποντας και αυτοί με τη σειρά τους στο σενάριο της εις βάθος διερεύνησης της υπόθεσης από την Επιτροπή, η οποία αναμένεται να καλέσει όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Τα ίδια πρόσωπα, πάντως, παραπέμπουν σε μία ουσιαστική και όχι μακρόσυρτη διαδικασία με συγκεκριμένο νομικό αποτέλεσμα, καθώς, επαναλαμβάνουν πως η πολιτική ζωή του τόπου δεν πρέπει να περιστραφεί γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγή:Ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.