Αγωνία για παράταση των 120 δόσεων…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η αγωνία για όσους δεν προλαβαίνουν να ρυθμίσουν τις δόσεις τους στην εφορία έχει φθάσει στο κατακόρυφο αφου η Κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στο αίτημα χιλιάδων φορολογουμένων για παράταση. Η …απάντηση πιθανόν να δοθεί  Κυριακή βράδυ ή Δευτέρα πρωί απο την κυβέρνηση. Το σενάριο για μικρή παράταση, διαφορετικοί για όσους κάνουν πρώτη φορά ρύθμιση κι όσους θέλουν να μπουν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση. Η προθεσμία για ένταξη στις 120 δόσεις λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.Την Κυριακή το βράδυ ίσως και την Δευτέρα το πρωί θα ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Οικονομικών για το αν θα δοθεί και πόσο παράταση για την ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλέον πιθανό σενάριο είναι να δοθεί τελικά παράταση αλλά αυτή να είναι εξαιρετικά μικρή και να μην υπερβαίνει τις 15 ημέρες.

Με βάση τον ισχύον πλαίσιο η ηλεκτρονική πύλη για την ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις θα κλείσει το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου. Τα αιτήματα στο υπουργείο Οικονομικών πέφτουν βροχή για παράταση, αλλά η ηγεσία σταθμίζει τα πάντα και οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να δοθεί παράταση 5 ημερών για τους οφειλέτες που είχαν υπαχθεί αρχικά στη ρύθμιση των 120 δόσεων και θέλουν να υποβάλουν νέα αίτηση για να ενταχθούν στην νέα βελτιωμένη ρύθμιση και 15 ημερών για όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση υπαγωγής στις 120 δόσεις.

Τις τελευταίες ημέρες η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει ανεβάσει ταχύτητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε καθημερινή βάση υποβάλλονται περίπου 30.000 αιτήσεις με τον αριθμό των οφειλετών που εντάσσονται να υπερβαίνει τις 400.000 και τα χρέη που ρυθμίζονται σε έως 120 δόσεις να έχουν ξεπεράσει  τα 2 δισ. ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα, οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στην έκτακτη ρύθμιση θα δουν το επιτόκιο της ρυθμισμένης οφειλής τους να μειώνεται στο 3% από 5% περιορίζοντας την συνολική επιβάρυνση ενώ με την γνωστοποίηση της Βεβαίωσης Αποδέσμευσης στην τράπεζα θα παγώσουν μελλοντικές κατασχέσεις και θα ξεμπλοκάρουν οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί. Σημειώνεται ότι ποσά απαιτήσεων που γεννήθηκαν μέχρι την ημερομηνία γνωστοποίησης της Βεβαίωσης στην τράπεζα αποδίδονται στο Δημόσιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.