Η Πολιτική διακήρυξη του Σύριζα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Χωρίς ούτε ένα «κατά» εγκρίθηκε η πολιτική διακήρυξη, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η διακήρυξη θα αποτελέσει τη βάση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο φεστιβάλ Σπούτνικ, της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διακήρυξη αποτελεί ένα προσκλητήριο για την ένταξη νέων μελών, που ουσιαστικά εξηγεί γιατί να εγγραφεί κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να ενδιαφέρεται όχι απλώς να εκφράσει αυτούς που το ψήφισαν, αλλά και να παρέμβει στους μαζικούς χώρους για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας.

Το κείμενο αναφέρεται στην πολιτική συγκυρία κατά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ., πού βρίσκονται οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογία και την κλιματική κρίση.

Επίσης, τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αλλάξει… όπως κάθε πολιτικός οργανισμός που επιθυμεί να αποτελεί έναν συλλογικό διανοούμενο, ένα εργαλείο κοινωνικής προόδου, ένα επιτελείο της κοινωνικής πλειοψηφίας  της εποχής του».
«Να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό…»

Μεταξύ άλλων, η διακήρυξη καλεί «όλους τους Δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες» να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας κατά την πορεία προς το 3ο Συνέδριο «να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και θα δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας».

«Τώρα είναι η σειρά μας να εμπιστευτούμε τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε», τονίζεται στη διακήρυξη.

Κομματικές πηγές ανέφεραν μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε έμφαση στην αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες, παρουσία στελεχών αλλά και του κ. Τσίπρα, «μια διαδικασία συνελεύσεων όπου να μπορούν οι άνθρωποι να μιλήσουν», «μια συνολική εξόρμηση του κόμματος στην κοινωνία».
«Η διακήρυξη συγκροτεί το νέο “εμείς”»

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτησή του, είχε αναφέρει ότι «η διεύρυνση θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει δεξιά στροφή», προσθέτοντας ότι «ο μόνος κίνδυνος που είχαμε ήταν να μολυνθούμε από τα μνημονιακά απόνερα, αλλά τον αποφεύγουμε γιατί υπάρχει το κείμενο της Διακήρυξης και η τοποθέτηση Σταθάκη».
πηγή:Efsyn.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.