Οι νέες ρυθμίσεις για την ΔΕΗ…Επιτ’ελους φώς….

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με μια νέα, αυτοματοποιημένη, ρύθμιση που τίθεται σε ισχύ από σήμερα (01.10.2019), η ΔΕΗ ελπίζει πως θα δώσει κίνητρα στους οφειλές της για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Έτσι, ελπίζει επίσης, να πάρει και οικονομική ανάσα και να μειώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν τα 2,7 δισ. ευρώ.

Η νέα ρύθμιση για οφειλές στη ΔΕΗ προβλέπει χαμηλότερες προκαταβολές, που δεν θα ξεπερνούν το 20% ή το 30%, στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει περισσότερες δόσεις. Σήμερα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40%-50%.Το σημαντικό είναι πως η διαδικασία έγκρισης είναι αυτοματοποιημένη. Με μια αίτηση στα καταστήματα της ΔΕΗ, θα γίνεται η ένταξη στη ρύθμιση. Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ, την ταυτότητά τους και τον ΑΦΜ τους.

Από την άλλη Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, όσοι θέλουν να κάνουν ρύθμιση στη ΔΕΗ θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και τηλεφωνικά στο 11770. Σε επόμενη φάση στόχος είναι η διαδικασία να γίνεται και ηλεκτρονικά.
Οι προκαταβολές

Το ύψος της προκαταβολής που πρέπει να καταβάλει ο καταναλωτής εξαρτάται από τις δόσεις που θα επιλέξει. Αν το χρέος είναι 500 ευρώ και το χρέος εξοφληθεί σε πέντε δόσεις, η προκαταβολή θα είναι 10%.

Για χρέος από 500 έως 1.000 ευρώ και εξόφληση σε οκτώ δόσεις, η προκαταβολή είναι και πάλι 10%. Για εξόφληση σε 12 δόσεις μιας οφειλής από 1.000 έως 2.000 ευρώ, η προκαταβολή θα είναι 15%. Το ποσοστό αυξάνεται έως το 30% για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ και ανάλογα με το ύψος των δόσεων.

Ο καταναλωτής μπορεί έτσι να υπολογίσει τις δόσεις που θέλει να πληρώνει και το ύψος τους, πριν κάνει την αίτηση και χωρίς να χρειαστεί να… περιμένει.

Για παράδειγμα, για οφειλή 500 ευρώ η προκαταβολή είναι 50 ευρώ και η μηνιαία δόση 90 ευρώ, για 1.000 ευρώ προκαταβολή 100 ευρώ και δόση 113 ευρώ.

Πηγή:Newsit.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.