Κατά λάθος πυρά σ΄αμερικανικό φυλάκιο απο τους Τούρκους…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πυρά δέχθηκαν αμερικανικές ειδικές δυνάμεις  από την Τουρκία «κατά λάθος»!Κατά λάθος διέφυγαν και άνδρες του ISIS απο τις φυλακές…
Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες μιας υπόθεσης που έχει προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή.μεταδίδει το CNN.  Τα πυρά «έπεσαν» σε απόσταση  εκατοντάδων μέτρων από την αμερικανική βάση και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν απώλειες αμερικανών στρατιωτών.
Εν τω μεταξύ, ένας freelance δημοσιογράφος που συνεργάζεται με διάφορα Μέσα σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζει στο Twitter πως ανώτερος αξιωματούχος με τον οποίο συνομίλησε του επιβεβαίωσε το γεγονός, αναρτώντας και μια φωτογραφία της αμερικανικής βάσης που χτυπήθηκε στην πόλη Κομπανί.

Ο  Τραμπ  λίγες ώρες πριν έλεγε: «Η Συρία υποτίθεται ήταν ένα βραχυπρόθεσμο χτύπημα… Έχουμε μόνο 50 ανθρώπους σε αυτή την περιοχή, είναι ένας μικρός χώρος, δεν θέλω αυτοί οι 50 άνθρωποι να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν ή οτιδήποτε τέτοιο. Δεν θέλω τίποτα κακό να συμβεί στους ανθρώπους μας και το είπα αυτό και στον Πρόεδρο Ερντογάν».

Για να συνεχίσει: «Είπα στην Τουρκία ότι αν κάνουν οτιδήποτε εκτός αυτών που θεωρούμε ανθρώπινα… Θα νιώσουν την οργή μιας εξαιρετικά αποδεκατισμένης οικονομίας»!o υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την άδεια σε αμερικανούς αξιωματούχους να καταρτίσουν «πολύ σημαντικές» νέες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ‘Αγκυρα στη βορειοανατολική Συρία, αλλά πρόσθεσε ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται.
.
«Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις», είπε ο Μνούτσιν από τον Λευκό Οίκο. «Ο πρόεδρος θα τις χρησιμοποιήσει όταν κριθεί αναγκαίο».«Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» την επιχείρησή της παρά τις «απειλές»»!
Ο Ερντογάν απάντησε:
Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία στηρίζει η Δύση.

Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.