Βρετανία: Βιετναμέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού-ψυγείου ήταν από το Βιετνάμ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού-ψυγείου αφού μεταφέρθηκαν παράνομα στη Βρετανία τον περασμένο μήνα ήταν όλοι τους από το Βιετνάμ και έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα.

Ο εντοπισμός των πτωμάτων σε ένα κοντέινερ σε βιομηχανικό πάρκο κοντά στο Λονδίνο έφερε στο φως των προβολέων το παράνομο εμπόριο ανθρώπων που στέλνει φτωχούς από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε επικίνδυνα ταξίδια στη Δύση.

Η βρετανική αστυνομία εργάστηκε με Βιετναμέζους αξιωματούχους για την ταυτοποίηση των 31 ανδρών και των οκτώ γυναικών. Οι οικογένειες όλων των θυμάτων έχουν ενημερωθεί.

Τα θύματα ήταν από έξι επαρχίες –Χάι Φονγκ, Χάι Ντoυόνγκ, Νγκε Αν, Χα Τιν, Κουάνγκ Μπιν και Χούε– ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι τώρα όλοι έχουν ταυτοποιηθεί.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην έρευνα και μας δίνει τη δυνατότητα να εργαστούμε από κοινού με τους συναδέλφους μας της αστυνομίας του Βιετνάμ προκειμένου να υποστηρίξουμε τις οικογένειες των θυμάτων αυτών», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής του Έσεξ Τιμ Σμιθ.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου μετά την άφιξη του κοντέινερ από τη Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο. Το κοντέινερ εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πέρφλιτ, ανατολικά του Λονδίνου, και αρχικά η αστυνομία ανέφερε πως τα θύματα φέρεται να ήταν Κινέζοι.

Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού απαγγέλθηκαν 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, συνωμοσία για διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τη βιετναμέζικη αστυνομία — συνολικά δέκα άνθρωποι έχουν συλληφθεί εκεί.

Η βρετανική αστυνομία αναζητά επίσης δύο αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.