Σκληρή κριτική Αλέξη Τσίπρα για τον πρωθυπουργό και την πολιτική που ακολουθεί….

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με αιχμή τα ελληνοτουρκικά, αλλά και τα όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρα άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και την πολιτική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, απέναντι στην κλιμάκωση της έντασης και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του».

Κατά την ομιλία του με την οποία έκλεισε η διήμερη συνεδρίαση της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης και έκανε λόγο για δύο βασικά χαρακτηριστικά.

«Ποιες κοινωνικές κατηγορίες εκπροσωπούν οι πολιτικές δυνάμεις με την πολιτική τους και ποια η στάση τους απέναντι στον εθνικισμό» σημείωσε ο Α. Τσίπρας και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «η πολιτική τους είναι στοχευμένη στο να δίνουν στους πολλούς λίγα και στους λίγους να δίνουν πολλά» και ότι εκπροσωπεί μια οικονομική ολιγαρχία.

Ως προς το δεύτερο χαρακτηριστικό, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι στο Συνέδριο της ΝΔ έκαναν ειδική αναφορά στο φαινόμενο του λαϊκισμού «και αναρωτιέμαι αν είχαν ως άξονα τους τη δική τους στάση απέναντι στο Μακεδονικό». Έθεσε το ερώτημα «τι είναι λαϊκισμός»: «Να παλεύεις για να υπερασπιστείς το δίκιο του λαού σου και όταν συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε καταστάσεις που δεν είχαμε υπολογίσει, να κάνεις και συμβιβασμούς ακριβώς για να μην πλήξεις το δίκιο αυτών που υπερασπίζεσαι; Ή να παίρνεις θέση που ξέρεις ότι ζημιώνει την πατρίδα σου και διχάζει και γεμίζει δηλητήριο τον ελληνικό λαό με μοναδικό στόχο να κερδίσεις λίγες ψήφους και μια εκλογική αναμέτρηση;».

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά περί αποδέσμευσης με όποιον τρόπο από τη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας «Θα ήταν απλά μια γραφική τοποθέτηση αν δεν ήταν πρώην πρωθυπουργός και ο οποίος έχει πολύ μεγάλη επιρροή ακόμα στην ΚΟ της ΝΔ», ενώ σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση για το «αν μπορεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του να εγγυηθεί αυτή τη Συμφωνία, ειδάλλως αφήνει διάπλατα ορθάνοιχτο παράθυρο για την αποσταθεροποίηση και βόρεια της χώρας».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το εγχείρημα της διεύρυνσης του κόμματος ως «ιστορικό βήμα και σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσαν οι ομιλητές του διημέρου της ΚΕΑ, ενώ επιχείρησε και μια αποτίμηση του διημέρου, απαντώντας στις «εύλογες», όπως τις χαρακτήρισε, ανησυχίες που εκφράστηκαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μετατόπιση του κόμματος και επισήμανε «Αν υπάρχει μια πιθανότητα αυτός ο κίνδυνος να είναι σοβαρός και θανατηφόρος είναι να μην πετύχει η διεύρυνση. Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Τέλος, σημείωσε ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «προγραμματικό, καταστατικό και απολογιστικό», επισημαίνοντας ότι θα »κατατεθούν όλες οι απόψεις και τα αιτήματα» και θα ληφθούν μετά αποφάσεις. «Δεν πρέπει να φοβηθούμε ένα ανοιχτό συνέδριο» είπε και τόνισε ότι «πρέπει να δίνουμε ρόλο και χώρο στους πολλούς» και να μην «κλεινόμαστε στο ιερό αφήνοντας το εκκλησίασμα έξω».

Πηγή:Efsyn,,gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.