Διήμερο με «Παιχνίδια Πολιτισμού» για τα παιδιά στο Μάτι, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου «Παιχνίδια Πολιτισμού με τα παιδιά».

Οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης, από το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Σάββατο και Κυριακή θα συμμετάσχουν σε δράσεις πολιτισμού και θα ψυχαγωγηθούν στο κλίμα των γιορτών. Για τις εκδηλώσεις έχει ευγενώς παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του το ξενοδοχείο ΜΑΤΙ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, το πρωί του Σαββάτου, 14 Δεκεμβρίου, τα παιδιά θα συμμετάσχουν, παράλληλα, στα εικαστικά εργαστήρια και στις δράσεις φιλαναγνωσίας και θεατρικού παιχνιδιού. Την ευθύνη για τα εικαστικά εργαστήρια έχει ο ζωγράφος Μιχάλης Μαδένης, επί σειρά ετών επικεφαλής του Παιδικού Εργαστηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης.

Το πρόγραμμα των δράσεων φιλαναγνωσίας και θεατρικού παιχνιδιού έχουν σχεδιάσει οι συγγραφείς Αργυρώ Πιπίνη και Ελένη Πριοβόλου, καθώς και τα μέλη του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Κατερίνα Δερματά, Ηρώ Παπαμόσχου, Αρετή Καράμπελα, Μαίρη Μπιρμπίλη).

Στη συνέχεια, η ομάδα χορού του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος», με 28 μικρούς χορευτές, θα παρουσιάσει εορταστικό χορευτικό δρώμενο.

Μετά το γεύμα των παιδιών θα ακολουθήσουν η διαδραστική παράσταση από τους σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και η προβολή των ταινιών «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και «Αστερίξ: Το μυστικό του μαγικού ζωμού», σε συνεργασία με τη Feelgood Entertainment.

Το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου, θα φωταγωγηθούν δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα από τον Δήμο Μαραθώνα και την Περιφέρεια Αττικής. Ο Άγιος Βασίλης θα συναντήσει τα παιδιά με δώρα, κεράσματα, και παιχνίδια. Η 70μελής Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα δώσει παράσταση στην παραλία.

Η Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, είναι ημέρα αφιερωμένη στο θέατρο. Τα παιδιά της πέμπτης και έκτης δημοτικού, με τους συνοδούς τους, θα παρακολουθήσουν, στις 17:00, τη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ στις μικρότερες ηλικίες απευθύνεται το «Φως των Χριστουγέννων», μία παραμυθαφήγηση, συνοδεία μουσικής, από τον Γιάννη Ψειμάδα και τη Νίκη Κάπαρη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων του διημέρου ενημερώθηκαν οι μαθητές που θα συμμετέχουν στις δράσεις από στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συνεργασία του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, δρ. Κωνσταντίνου Πατούρη. Ως αναμνηστικό δώρο στα παιδιά θα δοθούν βιβλία που απέσπασαν τα κρατικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας το 2018.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.