Νεαρός ιπποπόταμος πέθανε στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης (video)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένας ιπποπόταμος που περιπλανήθηκε και βούτηξε σε πισίνα την προηγούμενη Τρίτη στη Νότια Αφρική, πέθανε σήμερα λίγη ώρα προτού η ομάδα διασώσης θα επιχειρούσε να τον βγάλει με γερανό.

Ο νεαρός ιπποπόταμος βούτηξε στην πισίνα γιατί τον κυνήγησαν άλλα μέλη του κοπαδιού του, που ήθελαν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. Η πισίνα του ξενοδοχείου και καταφυγίου Monate Conservation Lodge ήταν αρκετά μεγάλη για να βουτήξει και να κολυμπήσει ο ιπποπόταμος, αλλά δεν είχε σκαλιά και επομένως δεν υπήρχε τρόπος για να βγει μόνος του από εκεί.

Οι διασώστες είχαν αδειάσει την πισίνα και είχαν τοποθετήσει γερανό που θα μπορούσε να σηκώσει τον ιπποπόταμο βάρους ενός τόνου. Ο ειδικός σε θέματα διάσωσης άγριων ζώων Σαϊμον Πρίνσλου έριχνε νερό στον νεαρό ιπποπόταμο για να τον κρατήσει ενυδατωμένο.

{youtube}BeXJytmFhE4{/youtube}

 

Η ομάδα περίμενε τον αρμόδιο κτηνίατρο για να εξετάσει το ζώο προτού ξεκινήσουν την ανύψωσή του με γερανό. Δυστυχώς ο νεαρός ιπποπόταμος εξέπνευσε λίγο πριν την άφιξη του.

Η περιπέτεια του ιπποπόταμου είχε τραβήξει την προσοχή των θεατών στη Νότια Αφρική, όπου τα τοπικά κανάλια είχαν ζωντανή κάλυψη του θέματος. Μια ιστορία που κέντριζε την περιέργεια ξαφνικά προκάλεσε τη θλίψη των τηλεθεατών όταν ο ιπποπόταμος εμφανίστηκε αδρανής και αδύναμος το πρωί της Παρασκευής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.