Κατάπαυση πυρός στη Λιβύη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι δυνάμεις της Λιβύης που είναι πιστές στον διοικητή της ανατολικής επαρχίας Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσαν το Σάββατο αργά το βράδυ (λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) μια κατάπαυση του πυρός από τις 00:01 π.μ. (ώρα Λιβύης και Ελλάδος) την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, υπό την προϋπόθεση αποδοχής της από τους αντιπάλους τους, ανέφερε ο εκπρόσωπος Αχμέντ Μισμαρί σε δήλωσή του. Πάντως, οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ προειδοποίησαν σε ένα σύντομο ανακοινωθέν ότι «η ανταπάντηση θα είναι σφοδρή σε περίπτωση παραβίασης της εκεχειρίας από το αντίπαλο στρατόπεδο», δηλαδή τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Σάρατζ που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και έχει την έδρα της στην Τρίπολη.
powered by Rubicon Project

Όπως αναφέρει το Reuters, η Τουρκία και η Ρωσία είχαν προτρέψει τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα της Λιβύης την Τετάρτη να δηλώσουν κατάπαυση του πυρός την Κυριακή εν μέσω συγκρούσεων και αεροπορικών ατυχημάτων, σε μια σύγκρουση με αυξανόμενη ξένη ανάμειξη και ανησυχία. Μάλιστα, έκκληση για κατάπαυση του πυρός είχαν κάνει σε κοινές δηλώσεις τους η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει η Hurriyet, την Κυριακή θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και ο αντίπαλος του Χαφτάρ, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ,

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.