Τρεις ημέρες πριν την συνάντηση του Βερολίνου ο Χαφτάρ στην Αθήνα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην Αθήνα προσγειώθηκε(Πέμπτη) στις 20:31 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ τρία 24ωρα πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, την Κυριακή. Ο Χαλίφα Χαφτάρ,  διανυκτέρεύσε στην Αθήνα φρουρούμενος από ΕΚΑΜ, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική.
Τον Λίβυο στρατάρχη υποδέχθηκε λίγο μετά τις 21:00 στο ξενοδοχείο King George στην πλατεία Συντάγματος και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας ο οποίος είχε ιδιωτική συνάντηση μαζί του.
Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar) ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης.
Στην συνάντηση ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.
Σήμερα  το μεσημέρι ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα πραγματοποιηθεί στις 10 πρωί της Παρασκευής, ο Χαφτάρ θα συναντηθεί επισήμως με τους Ν. Δένδια και Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον υπ. Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο.
Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στη χώρα μας υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, από τη Βεγγάζη, ενώ η έλευσή του δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας.
Την αποκάλυψη της επίσκεψής του στην Ελλάδα έκαναν Λιβυκά ΜΜΕ και παραδέχθηκε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στον Alpha είχε προϊδεάσει νωρίτερα, πως επίκειται μια μεγάλη διπλωματική πρωτοβουλία, ερωτηθείς για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου. Και κατά πληροφορίες αναφέρονταν ακριβώς στην επίσκεψη Χαφτάρ.
Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.