“Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ” της Λούλας Αναγνωστάκη από το θέατρο EAST N BULL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η βραβευμένη θεατρική ομάδα Εast N Bull παρουσιάζει το έργο «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία της Baris Celiloglou, για 2 μοναδικές παραστάσεις τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο θέατρο Σταθμός.

Στο μονόπρακτο Η Παρέλαση τα ηχητικά σήματα (τύμπανα, τρομπέτες) που φθάνουν στο δωμάτιο των δύο έγκλειστων αδελφών με τα συμβολικά ονόματα, του Άρη και της Ζωής, μας προετοιμάζουν για το χαρμόσυνο γεγονός μια παρέλασης, παρερμηνεύοντας το πραγματικό γεγονός μιας εκτέλεσης. Αυτή η παρερμηνεία των σημάτων από τους δύο νέους, θα τους οδηγήσει στην αναζήτηση της οπτικής εικόνας του «έξω» κόσμου, της πλατείας και της μη-κατονομαζόμενης πόλης, ξυπνώντας παράλληλα μνήμες οικογενειακές και ιστορικές. Μαζί με τις σκηνές φρίκης που θα παρακολουθήσουν, με την αυθόρμητη λεκτική τους αντίδραση, θα συναντήσουν με το βλέμμα τους τον επικεφαλής της δημόσιας εκτέλεσης, δηλώνοντας έτσι την παρουσία τους.


ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ

Το έργο είναι σχεδόν μια προειδοποίηση για έναν επικείμενο πόλεμο, μια άγνωστη επίθεση και μια επαναλαμβανόμενη πράξη  φασισμού σε έναν απληροφόρητο κόσμο, θέματα πoλύ επίκαιρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ως εταιρεία θεάτρου, έχουμε αποφασίσει να ανεβάσουμε τώρα αυτό το υπέροχα πολυεπίπεδο και εκλεπτυσμένο έργο. Η Παρέλαση είναι ένα έργο που θίγει διαχρονικά θέματα και ξετυλίγει εύστοχα τα στρώματα της θλιβερής πραγματικότητάς μας ως άνθρωποι που δεν μαθαίνουν αλλά επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη ενάντια σε άλλους συνανθρώπους τους. Είναι μια παγκόσμια και διαχρονική μαρτυρία της σύγχρονης εποχής μας. Η ΛΟΥΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ κλονίζει και διαταράσσει το ακροατήριο κατά καιρούς, παρακινώντας το να σκαλίσει τα όνειρα και τους εφιάλτες του μέσα από αυτούς τους χαρακτήρες μετατρέποντας το ταυτόχρονα μέρος αυτής της σκοτεινής και ζοφερής πραγματικότητας που μπορεί να επανεμφανιστεί οποτεδήποτε. Το έργο παρακινεί σε σκέψεις με ποιητικούς και συμβολικούς τρόπους. Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ επίκαιρο έργο για τον σημερινό κόσμο που γίνεται όλο και πιο βίαιος και συντηρητικός γεμάτος με πολέμους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το ΘΕΑΤΡΟ East N Bull


To Θέατρο East N Bull είναι θεατρική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο γνωστή για τις δίγλωσσες παραγωγές της που επικεντρώνονται σε τρέχοντα πολιτικά θέματα της εποχής μας. Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή για τη χρήση της κίνησης και τις ποιητικές εικόνες. Ένας από τους κύριους στόχους του θεάτρου East N Bull είναι να φέρει τις κοινότητες μαζί μέσω της διγλωσσίας, να διασχίσει τα όρια του πολιτισμού και της γλώσσας, προκειμένου να σπάσει τα εμπόδια μεταξύ των κοινοτήτων και να τους προτρέψει να σκεφτούν τα τρέχοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα μέσα από ένα μαγευτικό θέατρο.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Baris Celiloglou

Παίζουν: DilekYorulmaz, Emre Gundogdu


*Στην παράσταση υπάρχουν υπέρτιτλοι.


{youtube}QPs9MMP27wE{/youtube}


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παραστάσεις: Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 18:00.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο (φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων)

Χώρος: Θέατρο Σταθμός

Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο)

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 52 30 267


Για να επικοινωνήσετε με το Θέατρο Σταθμός: info@sthatmostheatro.gr/

Η ιστοσελίδα μας: http://stathmostheatro.gr/

Η σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/stathmostheatro/

Ακολουθήστε μας στο Ιnstagram:

https://www.instagram.com/theatro_stathmos/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.