Ερευνα για την διαρροή εγγράφων του FBI για την Novartis…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε σήμερα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Βαγγέλης Ιωαννίδης μετά την έγγραφη απάντηση της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για το θέμα της διαρροής στοιχείων των εγγράφων του FBI, στην προανακριτική επιτροπή της βουλής. Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη, τουλάχιστον οι αριθμοί πρωτοκόλλων και οι ημερομηνίες των εγγράφων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, έχουν διαρρεύσει στα μέλη της Προανακριτικής.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει εισαγγελέας ο οποίος καλείται να διερευνήσει όσα αναφέρει η Ελένη Τουλουπάκη στο απαντητικό έγγραφο που έστειλε προχθές στη Βουλή και το οποίο κοινοποίησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται, ότι για τη διαβίβαση των εγγράφων του FBI έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελένη Τουλουπάκη και στα μέλη της προανακριτικής, και η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς ανέφερε στο έγγραφο της ότι όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Πηγή:Efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.