Σε επτά αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Χώρα μας…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Επτά είναι  τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.απο το υπουργείο Υγείας .Πρόκειται για μία ακόμη Ελληνίδα και για δύο άνδρες Ελληνες που φέρουν τον ιό του κορωνοϊού… Η Ελληνίδα, είχε στενή επαφή με την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που ήταν το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Όσον αφορά το έκτο κρούσμα, πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα (στις 26 Φεβρουαρίου) σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας (Μιλάνο) και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα 62 ετών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά την επιστροφή του εμφάνισε πυρετό και δύσπνοια, και αρχικά πήγε και εκείνος, όπως και η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος, στο «Σωτηρία».

Το έβδομο κρούσμα είναι Έλληνας, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Ελλάδα, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν η 40χρονη από το Μαρούσι, που υπέστη ταλαιπωρία μέχρι να διαγνωστεί με τον ιό, περνώντας, μεταξύ άλλων από το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.