Ενταση στον Εβρο.νέος γύρος επεισοδίων…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα επανέρχεται η ένταση στην ουδέτερη ζώνη στις Καστανιές, όπου εδώ και μια εβδομάδα τα επεισόδια κατά μήκος του φράκτη συνεχίζονται ενώ πλήθος προσφύγων και μεταναστών παραμένει πίσω από τα συρματοπλέγματα. Το σκηνικό της έντασης στήνουν οι τουρκικές δυνάμεις, κάνοντας ρίψη χημικών (δακρυγόνων και καπνογόνων), ανάβοντας φωτιές και χρησιμοποιώντας αβολίδωτα, τα οποία δημιουργούν ισχυρό θόρυβο, με την ελληνική πλευρά να απαντά με ρίψεις νερού. Αυτού του είδους το σκηνικό έγινε σήμερα (Σάββατο) τουλάχιστον τέσσερις φορές, με τελευταίες στις 8 το βράδυ και στις 6:20 το απόγευμα.

Το μεσημέρι πέτρες ερρίφθησαν από την τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής προς τις δυνάμεις της ελληνικής πλευράς που απάντησαν με ρίψεις νερού και δακρυγόνων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες, μετανάστες συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης.

Νωρίτερα, μετά τις 9.00 και τις 10.00 το πρωί, μεγάλο όγκο δακρυγόνων και καπνογόνων εκτόξευσαν άνδρες του τουρκικού στρατού προς τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς. Το ίδιο έγινε και κατά τη διάρκεια της νύχτας οπότε εκδηλώθηκαν και μικρές εστίες φωτιές τις οποίες κατέσβεσε η πυροσβεστική.

πηγή:Efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.