«Υπηρέτης Δυο Αφεντάδων» on line με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μένει σπίτι αλλά δεν σταματά να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους,  στιγμές από το προσωπικό του αρχείο.

Την Παρασκευή 27/3, ο αγαπημένος ηθοποιός, θα ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο youtube, την παράσταση «Υπηρέτης δυο Αφεντάδων» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρόκειται για την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι που παρουσίασε το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης το καλοκαίρι του 2011, με πρωταγωνιστές τον ίδιο αλλά και τους Αλέξανδρο Μυλωνά, Φαίη Ξυλά και Γιώργο Χρυσοστόμου.

«Ξεκινώ από ένα Ιταλικό έργο ως φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης στη γείτονα χώρα η οποία μέχρι κι αυτή τη στιγμή υποφέρει προσπαθώντας να μετριάσει το μένος αυτού του αόρατου εχθρού, έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook, ενώ τόνισε : “η παράσταση που θα δείτε η οποία ανήκει στο προσωπικό μου αρχείο και το μοντάζ έγινε εξ’ ολοκλήρου από μένα … κι αυτό το δηλώνω λόγω του ερασιτεχνισμού που μπορεί να διακρίνετε στην εικόνα ή τον ήχο… αλλά το κύριο μέλημά μου ήταν και είναι μέσα απ’ αυτό το εγχείρημα, η όσο το δυνατόν πιο ευανάγνωστη αποτύπωση της παράστασης… και παρόλο που η μαγεία του θεάτρου δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε μια οθόνη, θα προσπαθήσω να πλησιάσω τουλάχιστον λίγο από την αξία της. Επίσης σε κάποια πλάνα θα διακρίνετε ένα μηδαμινό ή ένα τεράστιο κούνημα της κάμερας το οποίο προέρχεται από την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη της γυναίκας μου Λίνας Πρίντζου η οποια δέκα χρόνια με βοηθά να έχω περισσότερα πλάνα από κάθε μία παράσταση! Κι αυτό λόγω της τρέλας κι αγάπης που έχω για το μοντάζ… Τις περισσότερες φορές τα κατάφερε εξαιρετικά !!!!!! Εννοείται πως ευγνωμονώ το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ αλλά και κάθε συντελεστή της παράστασης για ότι ζήσαμε κι ελπίζω να μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα…»

{youtube}rUIDiXBmSf4{/youtube}

Με υστερόγραφο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, έθιξε επίσης το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων γράφοντας: «Αν θίγονται κάποιου είδους πνευματικά δικαιώματα υπόσχομαι μόλις βρεθεί το φάρμακο κι όλα πάνε καλά να αποσύρω τα αρχεία και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως βιντεοσκοπημένες αναμνήσεις μου και μόνο.. όπως εξάλλου ήταν μέχρι τώρα.»

Κλεινοντας, ευχήθηκε αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει όσο πιο γρήγορα για όλο τον κόσμο… κι όταν τελειώσει να ξεκινήσουμε βλέποντας ο καθένας με άλλο μάτι τη ζωή που μας υπενθυμίζει ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο

Καλή μας δύναμη

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Υπόθεση:

Ο υπηρέτης Τρουφαλδίνο υπηρετεί δυο αφεντάδες. Είναι πονηρός και πολυμήχανος, γκαφατζής και συνάμα αναιδής. Τα θαλασσώνει και τα μπαλώνει, ενώ περιπλέκει τους πάντες και τα πάντα. Τελικά αποδεικνύεται αυτός αφέντης των αφεντάδων του αφού καταφέρνει να τους κοροϊδεύει και να πληρώνεται και από τους δύο. Τι γίνεται όμως όταν ο έρωτας τον επισκέπτεται; Το έργο του Κάρλο Γκολντόνι “Υπηρέτης δύο Αφεντάδων” είναι μια σάτιρα για τον έρωτα, το πάθος για ευτυχία, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση. Με όπλο το χιούμορ αλλά και με μια διεισδυτική κριτική ματιά στις συμπεριφορές των ηρώων του, ο Γκολντόνι αποκαλύπτει την ηθική παρακμή μιας κοινωνίας που στηρίζεται στην υποκρισία και την διαφθορά. Η περιπέτεια για την κατάκτηση του αντικείμενου του πόθου του αφέντη, συνυπάρχει με την περιπέτεια για τον κορεσμό της πείνας του υπηρέτη, που επιστρατεύει όλη του την τέχνη για να επιβιώσει σ’ έναν κόσμο που μόνο δημαγωγικά ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση των αναγκών του. Οι απίθανες κωμικές συγκρούσεις, το ερωτικό πάθος, η κοινωνική κριτική και η ευρηματική δομή του, καθιστούν τον “Υπηρέτη δύο Αφεντάδων” ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.