Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τους Ρομά…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για άλλη μια φορά,ο Σωτήρης Τσιόδρας απέδειξε οτι λειτουργεί ως επιστήμονας και ως άνθρωπος και δεν υπακούει σε κανενός κόμματος την γραμμή. ”Δεν υπάρχει χώρος για μίσος και διακρίσεις ”είπε στην ενημέρωση για τα κρούσματα στην Λάρισα στην κοινότητα των Ρομά.

Απο την άλλη πλευρά υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στο Κουτσόχερο στη Λάρισα.
Και αυτό θα συμβεί μόνο εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την καραντίνα και δεν αντιληφθούν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού.

Ολα αυτά επιβεβαίωσε επίσημα μέσω του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό» προειδοποίησε.  Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης», εξήγησε ο Περιφερειαρχής Θεσσαλίας. «Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα» πρόσθεσε. «Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν” αλλά και άλλοι που λένε ότι «ο ιός δεν μας πιάνει εμάς» εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τι είπε ο κ.Τσιόδρας

«Οι Ρομά δεν μπορούν να είναι αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα» σημείωσε με έμφαση ο Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε πως τα περιοριστικά μέτρα δεν αφορούν αυτούς, αλλά την πρόληψη μετάδοσης της νόσου.
Οι Ρομά θα συνεχίζουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη

Όπως είπε, οι Ρομά θα έχουν όπως έχουν, ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, όπως οι περισσότερες ομάδες του ευάλωτου πληθυσμού. «Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος, φόβο, διχασμό, διαιρέσεις στην κοινωνία μας. Πάνω από όλα η ενότητα» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Οι εικόνες από τη Λάρισα έδειξαν πως ορισμένοι αδυνατούσαν να αποδεχτούν την επιβολή καραντίνας στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο, τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, όσο όμως και ο Νίκος Χαρδαλιάς έσπευσαν να σημειώσουν πως οι αντιδράσεις ήταν περιορισμένες.

Ο λοιμωξιολόγος έκλεισε την ενημέρωση για την πορεία της νόσου λέγοντας. «Χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα για την υπεύθυνη στάση τους και τους παρακαλώ να συνεχίσουν. Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.