Οργή για τους δολοφόνους…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για τέσσερις περίπου ώρες, η εισαγγελέας Αριστοτελεία Δόγκα αγόρευε σκιαγραφόντας το προφίλ της Ελένης Τοπαλούδη και των δύο κατηγορούμενων για τον φόνο της. Η εισαγγελέας με την ομιλία της συγκλόνισε το ακροατήριο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η Ελένη θα είναι κομμάτι της ζωής μου» και τονίζοντας πως ανυποψίαστη έπεσε θύμα βιασμού από τους δύο δράστες, πριν την πετάξουν αναίσθητη στην θάλασσα, όπου και «έσβησε». Είπε μάλιστα πως ήταν αποφασισμένοι να την βιάσουν «ακόμη και νεκρή».

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Υπάρχει μια άποψη ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είναι αποκεκομμένος από την κοινωνία. Ο εισαγγελέας δεν έχει μόνο τα χαρτιά μπροστά του ή μόνο τη διαδικασία, οφείλει να ακούει και να καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση», είπε αρχικά η εισαγγελέας που ανέφερε πως είπε στον πατέρα του θύματος να μην ανησυχεί. «Εγώ ζω με αυτή την κοπέλα» του είπε χαρακτηριστικά.

«Ακουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε: θέλω να μάθω τι έγινε. Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια», συνέχισε.
Εισαγγελέας υπόθεσης Τοπαλούδη: Η αλήθεια βοά

«Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. Από την αρχή δεν αφήνουμε να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι» συνέχισε η εισαγγελέας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον πατέρα του θύματος, λέγοντας πως υποκλίνεται στο ήθος του, για την στάση που κράτησε από την ημέρα του φόνου και μετά.
χω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ και την μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς – όσο και να μην επιτρέπεται – έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο», σημείωσε και είπε προς τους γονείς της: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη».
Υπόθεση Τοπαλούδη: Πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή

Η κ. Δίγκα, συνεχίζοντας, αποκάλυψε πως ακόμη κι αν υπήρξαν «πιέσεις» για να δικαιωθούν οι κατηγορούμενοι, πρέπει να επικρατήσει η δικαιοσύνη. «Το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε-, ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη», ήταν τα λόγια της.
Εγιναν προσπάθειες να πάει σε άλλα χέρια η υπόθεση

Ενδιαφέρον έχουν τα όσα είπε η εισαγγελέας για την οικογένεια του ενός εκ των δραστών από την Ρόδο. Αποκάλυψε μάλιστα πως υπήρξαν προσπάθειες από «τρίτους» να φύγει η υπόθεση από το Λιμενικό και να την αναλάβει άλλος από τον Θ. Ζόβα που ήταν επικεφαλής των ερευνών.

«Ασκήθηκαν πιέσεις στον λιμενικό Θ. Ζόβα. Έφτασαν σε ένα σημείο να του παίρνουν την υπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος άλλος. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι το επιφανές μέλος της Ρόδου, ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσει το παιδί του» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τον πατέρα του φερόμενου δράστη, αλλά και για την γιαγιά του: «Γι’ αυτό έκρυβαν το γιο τους όταν πήγε ο κ. Ζόβας και τον αναζητούσε. Τον είχαν προετοιμάσει, τι θα πει όταν εμφανιστεί στις αρχές. Η γιαγιά έχει ακούσει, δεν μπορώ όμως να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι πάνω σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πατέρα του ο οποίος κινδυνεύει να κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, καθώς φέρεται να πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο «για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό» και να αλλάξει εκ των υστέρων στιγμιογράφηση ώστε να είναι ακαταλόγιστος.

«Το ΚΕΘΕΑ πάντως δεν έχει διαγνώσει τίποτα ψυχωσικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος τα έχει τετρακόσια και έδινε και θεατρικές παραστάσεις εδώ», σημείωσε η εισαγγελέας.
«Εχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ. Η τύχη βοήθησε να φυσάει Νοτιάς και το σώμα αντί να πάει μέσα, όπως ήθελαν, οι κατηγορούμενοι ή να πάει στο βυθό ή στην Αίγυπτο, έμεινε κοντά στην ακτή. Δεν είναι νοήμονες για να καταλάβουν ότι αυτό που πάνε να κάνουν πιθανόν να μην τους βγει. Δεν έχουν ανοίξει ποτέ βιβλίο στη ζωή τους. Οι κατηγορούμενοι έχουν συνεννοηθεί, δεν είναι σε ρήξη», σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός.

«Με δικονομικά τερτίπια επιδίωξαν να συσκοτιστεί η υπόθεση. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι, γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα, όταν δεν είναι συνεννοημένοι, ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης», σχολίασε ακόμη η εισαγγελέας που έριξε ευθύνες και στους δικηγόρους των κατηγορούμενων.
Ευθύνες στους δικηγόρους των κατηγορούμενων

«Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι. Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι. Ευχαριστώ τους ενόρκους αυτής της δίκης για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους των κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας», συνέχισε.
Υπόθεση Τοπαλούδη: Ετσι ξεγελούσαν ευάλωτα κορίτσια

Η εισαγγελέας ανέφερε μάλιστα πως η Τοπαλούδη δεν ήταν το μόνο θύμα τους, καθώς φέρονται να στόχευαν ευάλωτα νεαρά κορίτσια για τον ίδιο σκοπό.

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με άλλη ανήλικη. Την πήγαν στο σπίτι στη Λίνδο και της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλίτωσε. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης. Ο δεύτερος είναι ο ωραίος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι δόλωμα, μπαίνει μπροστά, βρίσκει κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον άλλο που έχει τα λεφτά. Τη στήνει έξω από τα σχολεία ειδικής αγωγής και ψάχνει ευάλωτα θύματα. Εκείνη την εποχή η Ελένη ήταν ευάλωτη, την είχαν στοχοποιήσει. Ηταν η ανυποψίαστη παρθένα. Όλα αυτά που μας λένε εδώ για τρίο είναι ψέματα, ασυναρτησίες. Ο πατέρας του κ. Μ. που γυμνάζεται γιατί θέλει να δείχνει ωραίος σε αυτή την ηλικία, έχει αφήσει έναν εν δυνάμει εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας πως είναι ψέμματα τα όσα λένε περί «σχέσης».
«Ολα είναι ψέματα για τη σχέση. Μου έκανε εντύπωση που η αδελφή του β’ κατηγορούμενου είπε πως αφού είχε πάει ο αδελφός της με την Ελένη γιατί να την βιάσει; Ακούστε απόψεις! Είναι και εκπαιδευτικός. Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχεις, και γάμο, η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί; Ο κατηγορούμενος, όταν εγώ τον εξέταζα, άδειασε ακόμη και την αδελφή του. Είναι αδίστακτος, μόνο το δικό του σαρκίο», είπε ξεκαθαρίζοντας πως θεωρεί πως οι δύο κατηγορούμενοι ήταν αποφασισμένοι να την βιάσουν.

«Υπάρχει βίντεο από το οποίο προκύπτει ότι ο Ροδίτης είναι στη καρότσα. Η συμφωνία είναι να πάνε να φάνε σουβλάκια. Την έχουν πείσει, είναι ευάλωτη εκείνο το διάστημα. Τι πιο απλό από το να πάει μια βόλτα. Προφανώς της είπαν ότι υπήρχε και κάποιος λόγος που είναι ο Ροδίτης στη παρέα της με τον 21χρονο. Η Ελένη δε ήξερε ότι πάει στη Λίνδο. Το ότι η Ελένη κατέβασε το βλέμμα και ασχολήθηκε με τον 21χρονο το πλήρωσε με τη ζωή της», σημείωσε, περιγράφοντας τα όσα έγιναν εκείνη τη μοιραία νύχτα.

«Φτάνουν στο σουβλατζίδικο που ήταν κλειστό εκείνη την ώρα. Η Ελένη δεν ξέρει τι έρχεται για αυτό δε ζητάει βοήθεια. Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». Μπορεί να ήταν και χαρούμενη η Ελένη γιατί μπορεί να πίστεψε ότι θα ξεκινήσει μια σχέση. Φαντάστηκε ότι θα υπάρχει ένα σπίτι εκεί που πιθανόν θα υπάρχει φαγητό και ότι θα κάτσουν λίγο» συνέχισε, περιγράφοντας την Ελένη Τοπαλούδη ως ένα κορίτσι που ήταν «αφίλητη παρθένα και πήγε μέσα σε άγρια θηρία». «Η Ελένη ήταν αθώα, αλλά με δυναμισμό ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της», συμπλήρωσε λέγοντας πως η αντίστασή της έφερε τον ξυλοδαρμό της και στη συνέχεια τον θάνατό της.

«Η μάχη της Ελένης είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη λέει ότι θα τους καταδώσει. Αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της», είπε, με τον 21χρονο κατηγορούμενο να αρνείται τα όσα τους προσάπτει για το αίμα στο σπίτι.

«Ως δια μαγείας η γιαγιά που μένει από κάτω δεν άκουσε τίποτα από τη σφαγή. Οι δυο τους έχουν συζητήσει τι θα κάνουν. Είναι αδύνατον ένας να κατέβασε μόνος του την Ελένη από τις σκάλες του σπιτιού της Λίνδου. Μαζί τη σέρνουν στις σκάλες, ο ένας μπροστά ο ένας από πίσω, το σώμα είναι πολύ βαρύ. Η Ελένη ήταν σε ημικωματώδη κατάσταση. Οι σκάλες είναι γεμάτες αίματα», περιέγραψε, επιμένοντας πως η γιαγιά είχε ακούσει το τι γινόταν και ζήτησε να γίνει έρευνα σε βάρος της.
«Θα κλείσω με τον ίδιο τρόπο, ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής. Με όνειρα, ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο, γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής», είπε δείχνοντας τους δράστες και ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι.
Η έκρηξη της μητέρας της Τοπαλούδη

Κατά την διάρκεια της αγόρευσης, η μητέρα της Ελενης Τοπαλουδη, δεν άντεξε και ξέσπασε κατά των δύο κατηγορούμενων. «Γιατί δε δείχνετε τα πρόσωπα σας. Ροδίτη μάγκα, ψευτόμαγκα, πόσο μάγκας είσαι; Έριξες εκεί την Ελένη μου για να εξαφανιστεί το σώμα του παιδιού μου; να πάει στην Αίγυπτο; Άνανδροι!» φώναζε η μητέρα της ξεσπώντας.
Συγκίνησε ο πατέρας Τοπαλούδη, άφησε τριαντάφυλλο στην εισαγγελέα

Στο τέλος της αγόρευσης της εισαγγελέως, εκτυλίχθηκαν πολύ συγκινητικές στιγμές. Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, ακούγοντας τα όσα είπε, πλησίασε την έδρα και της έδωσε ένα τριαντάφυλλο δακρυσμένος, κίνηση που έκανε και την εισαγγελέα να συγκινηθεί, σύμφωνα με μαρτυρίες από την αίθουσα του δικαστηρίου.

«Οποιος ήταν στη θέση μας θα συγκινούνταν. Της πρόσφερα το τριαντάφυλλου εκ μέρους της συζύγου μου, αλλά και της Ελένης. Η κυρία είπε – και συγκινήθηκε όταν το είπε – ότι σε όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά στην Ελένη. Εκείνη τη στιγμή είδα την Ελένη να κάθεται δίπλα στην έδρα της εισαγγελέως», είπε στις κάμερες στο τέλος ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη.

Πηγή:  iefimerida,gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.