Απόφαση της αμερικάνικης Βουλής για κυρώσεις στην κατοχική Τουρκία…

Ipa
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με δικομματική τροπολογία των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών Adam Kinzinger και Michael McCaul, και της συναδέλφου τους του Δημοκρατικού Κόμματος, Abigail Spanberger, η αμερικανική Βουλή κατάφερε ένα νέο κτύπημα στην Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Σύμφωνα με το ”Hellas journal”

Οι Αμερικανοί βουλευτές υιοθέτησαν ομόφωνα τροπολογία, που εντάχθηκε στον προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών, και η οποία επαναβεβαιώνει ότι η ανάρμοστη αγορά από την Άγκυρα των S-400 συνιστά μία «σημαντική συναλλαγή» βάση του νόμου κυρώσεων CAATSA και ορίζει ότι μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή του νόμου, θα πρέπει να υποβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

  • Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των Αμερικανών νομοθετών, οι οποίοι σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απαιτούν να επιβληθούν κυρώσεις στην κατοχική δύναμη, η οποία παρουσιάζει μία ακραία αντιδυτική και αντιαμερικανική συμπεριφορά. Η τροπολογία στην ουσία υποχρεώνει τον κ. Τραμπ να επιβάλει τις κυρώσεις, εάν συμφωνήσει και η Ολομέλεια της Γερουσίας, όπως αναμένουν πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Σημειώνουμε ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στον Αμερικανό πρόεδρο να άρει τις κυρώσεις, αν η Τουρκία εκδιώξει το ρωσικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.