Κύπρος: Οργή Τούρκων για το πανό μίσους που αναρτήθηκε σε τζαμί στη Λευκωσία

2020 07 24 at 13 57 10
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ως «επίθεση» χαρακτηρίζει το Μουσουλμανικό Ίδρυμα “ΕΒΚΑΦ” την ανάρτηση πανό έξω από τζαμί Μπαϊρακτάρ στη Λευκωσία το οποίο εντοπίστηκε να γράφει «Φωτιά και Τσεκούρι στους Τουρκοπροσκυνημένους της τουρκικής κατοχή». Το συγκεκριμένο πανό, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο υπογράφει η «Απελευθερωτική Επαναστατική Έπαλξη».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Sigma live,  δεν έχει εντοπιστεί στο παρελθόν κάποια τέτοια οργάνωση να δραστηριοποιείται στην Κύπρο, γεγονός που εγείρει προβληματισμούς.

Ο Ταλίπ Αταλάι, επικεφαλής του Τμήματος Θρησκευτικών Υποθέσεων του ψευδοκράτους, δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ότι το απειλητικό πανό που στοχεύει συγκεκριμένα την τουρκική εθνικότητα ήταν κρεμασμένο στο Τζαμί στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου.

Είπε ότι παρόμοιες πράξεις είναι «εξαιρετικά τρομακτικές, ασυνεπείς, άσχημες και ανυπόφορες ενέργειες που απαιτούν προληπτικά μέτρα αντί να καταδικαστούν».

Η Διεύθυνση του ΕΒΚΑΦ  δήλωσε ότι «παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία την επίθεση του Τζαμιού Λευκόζα Μπαϊρακτάρ, η οποία έλαβε χώρα μετά τις επιθέσεις του Τζαμιού Köprülü στη Λάρνακα και του Τζαμί Tuzla στη Λεμεσό».

Προέτρεψε μάλιστα την Κυπριακή Κυβέρνηση «να μην επιτρέψει πράξεις μίσους».

Φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τα πανό ανέβασε το μέλος των Unite Cyprus, Kemal Baykalli .

Στην ανάρτησή του Υποστηρίζει ότι «Δεν αποτελούν άμεση απειλή για τους Τούρκους, τους Τουρκοκύπριους ή τους Μουσουλμάνους, αλλά μια άμεση απειλή για τους Ελληνοκύπριους που υποστηρίζουν ένα ειρηνικό μέλλον στην Κύπρο. Η συμβολική αξία της δημοσίευσής τους στο τζαμί είναι αυτονόητη»

Ακολούθως ο ίδιος θέτει κάποια ερωτήματα:

  • «Η δημοσίευση απειλής μίσους / θανάτου σε δημόσιο χώρο θεωρείται έγκλημα στην Κυπριακή Δημοκρατία;
  • «Εάν όχι, σκοπεύετε να το κάνετε ποινικό αδίκημα; Αν ναι. Τι σκοπεύετε να κάνετε για να βρείτε τους δράστες αυτού του εγκλήματος
  • «Τι είδους ενέργεια σκοπεύετε να κάνετε ενάντια στις ομάδες μίσους και τις ομάδες που χρησιμοποιούν συνεχώς μια γλώσσα μίσους;»
  • «Ποιο είναι το αποτέλεσμα της έρευνας σχετικά με τα μηνύματα μίσους που γράφονται γύρω από το τζαμί στη Λεμεσό;»
  • «Μπορείτε να δείτε μια συσχέτιση που αγνοεί τις δραστηριότητες τέτοιων ομάδων και αυξημένο αριθμό τέτοιων συμβάντων; Θεωρείτε τα μηνύματα μίσους ως μια μορφή ελευθερίας δημοκρατικής έκφρασης; Ή τα θεωρείτε αποδεκτά εάν στρέφονται εναντίον ορισμένων τμημάτων της κοινωνίας;»
  • Πάντως αναφορικά με τα περιστατικά στο οθωμανικού τεμένους Köprülü, στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στην Λεμεσό που αναφέρεται ο τ/κ ακτιβιστής των Unite Cyprus , το Sigmalive ξεσκέπασε τα «fake news» σχετικά με τις «μολότοφ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.