Συνεχίζει με απειλές η Τουρκία εναντίον της χώρας μας…

2552246 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ

“Η Ελλάδα, με το πρόσχημα να αντιδράσει στην εναρκτήρια λατρεία του τζαμιού της Αγίας Σοφίας, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την εχθρότητα προς το Ισλάμ και την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση και τα μέλη του Κοινοβουλίου μας εχθρικές δηλώσεις με υποκίνηση και ένδοξη σημαία, καταδικάζουμε το επιτρεπόμενο κάψιμο στη Θεσσαλονίκη.

Τα χαλασμένα παιδιά της Ευρώπης, που δεν μπορούσαν να αφομοιώσουν ξανά τον προσκύνημα στην Αγία Σοφία, ήταν και πάλι αυταπάτη. Αυτοί οι ρατσιστικοί αρχηγοί, που δεν έχουν πάρει το μάθημα από την ιστορία, όσοι δεν σέβονται τη λαμπρή σημαία μας πρέπει να θυμούνται τη μοίρα τους στο Αιγαίο. Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το βυζαντινό όνειρο, το οποίο δεν μπόρεσε να ξυπνήσει έως και 567 χρόνια, και πρέπει να απαλλαγεί από την τεμπελιά της.

  • Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας οι πιέσεις προς την τουρκική μειονότητα των μουσουλμάνων στη χώρα της καταχωρούνται στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, το οποίο παραβλέπει την κατεδάφιση των ιστορικών τζαμιών στην επικράτειά της και δεν έχει τζαμιά στην πρωτεύουσα της. Η Τουρκία δεν μπορεί να δώσει μαθήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της εθνικής κυριαρχίας οποιασδήποτε χώρας.

Άνοιξε για λατρεία σύμφωνα με τη βούληση του τουρκικού έθνους-Mosque Τζαμί Kebir, Hagia Sophia-i-Sharif, όπως τα άλλα πολιτιστικά μας περιουσιακά στοιχεία της γης μας ανήκουν στην Τουρκία, θα είναι για πάντα ιδιοκτησία και προστασία μας.

Το άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας για λατρεία είναι επίσης σύμφωνο με τις απαιτήσεις της Σύμβασης για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO του 1972.

Σύμφωνα με τη δέσμευση και την παράδοση ανοχής για όλα τα θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες στην Τουρκία, ολόκληρη η θρησκεία της ειρήνης αγκάλιασε τη θρησκεία του ναού του Ισλάμ του Τζαμί Sophia-i Kebir-i-Sharif, μετά την οποία θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε όλους. “

Είχε προηγηθεί χθες το βράδυ, η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η οποία χαρακτηρίστηκε “πλήγμα στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.